Бокс. Запоріжжя. Палац спорту «Юність». Українець Віталій Русаль відстояв титул Інтерконтинентального чемпіона за версією ІBO у першій важкій вазі. Наш боксер у 12-раундовому поєдинку за очками переміг Йозефа Надя з Угорщини. Для Віталія ця перемога — 23-тя у професіональній кар’єрі.

Отже, 28-річний Русаль нині мешкає і тренується в Києві. А народився він у Запоріжжі. Можна лише уявити, як раділи в залі земляки чемпіона. А суперник йому дістався непростий, гідний. Та й рейтинг у Надя значно вищий, ніж у нашого земляка.

Гріх не віддати належне стійкості угорця. Протягом бою він часто пропускав потужні удари Русаля. Але це не зупинило Надя, котрий ішов уперед з надією здолати господаря рингу. А в п’ятому раунді суперники влаштували справжню рубку. Дісталося на горіхи обом. Однак Йозефові так і не вдалося подолати нашого Віталія. Більше того, Русаль заощадив сили на завершальну частину поєдинку. У так званих чемпіонських раундах Віталій влаштував справжнє бомбардування голови і корпусу Надя. Кілька разів український боксер був близький до того, щоб достроково завершити поєдинок. Але щелепа угорця виявилася міцною, мов бетон.

Віталій здобув заслужену перемогу над мужнім конкурентом, котрий терпів і бився, тож це особливо приємно і почесно. У підсумку арбітри одностайно віддали перемогу українцеві — 119-109, 118-110 и 118-111.

А перед цим поєдинком чемпіон світу за версією WBA у напівсередній вазі броварчанин Юрій Нужненко у 10-раундовому рейтинговому поєдинку за очками здолав узбека Ікбала Курбанова. До четвертого раунду Нужненко, використовуючи джеби й удари по корпусу, мав беззаперечну перевагу, але вже з 5-го раунду Курбанов дещо вирівняв бій. У 8-му раунді Нужненко знову перехопив ініціативу і довів бій до логічної перемоги. Це — 28-ма вікторія Нужненка на професіональному рингу.

Фото з сайту Boxnews.com.ua.