Фракція Партії регіонів не голосуватиме за проект державного бюджету на 2009 рік. Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович на прес-конференції по завершенні погоджувальної ради.

Такої позиції фракція дотримується, зокрема, через те, що під час розгляду проекту держбюджету не дотримуються жодні процедурні норми. Парламентові пропонують ухвалити документ протягом трьох днів, наголосив він. «Якщо так працювати, то краще ухвалювати його до реєстрації у Верховній Раді», — зауважив Олександр Лавринович. На його думку, в Україні не існує політично відповідальної влади, «а без цього держава жити не може».

Водночас Перший заступник Голови ВР назвав причини того, через що не відбувся союз між фракціями Партії регіонів і БЮТ. За його словами, основна причина цього — прагнення Юлії Тимошенко зберегти посаду Прем’єр-міністра назавжди. Олександр Лавринович спростував також заяви деяких політиків про бажання Партії регіонів внести зміни до Конституції щодо обрання Президента в парламенті.

Крім того, політик підтримав ініціативу уряду про запровадження податку на нерухомість. «Я готовий платити такий податок», — сказав він. Але водночас зауважив, що це питання має бути детально обгрунтоване, бо може торкнутися тих громадян, для яких сплата такого податку стане проблематичною. Не впевнений народний депутат і в тому, чи будуть протягом тижня розглядатися кадрові питання — такі, як відставка голови Фонду держмайна. На думку Олександра Лавриновича, це питання може вплинути на міцність більшості, а тому відкладається.