Верховна Рада продовжує ухвалювати антикризові закони. Проте були намагання знову політизувати її роботу. Зокрема, у четвер на брифінгу Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала свою фракцію зробити все, щоб парламент не приймав жодних рішень до того, доки народні обранці не заслухають звіт голови Нацбанку Володимира Стельмаха, а Президент не зробить подання про його звільнення. Щоправда, парламентарії виявилися мудрішими від прем’єра: вони створили тимчасову слідчу комісію, яка проаналізує роботу головної фінансової установи в умовах кризи, заслухає звіт голови Національного банку і лише після цього робитиме свої висновки.

Водночас опозиційний уряд, який також засідав у четвер, розкритикував діяльність чинного Кабінету Міністрів. Зокрема, Партія регіонів висловила стурбованість відсутністю проекту державного бюджету на 2009 рік. Окрім цього, регіонали звернули увагу на дірку в 30 мільярдів гривень у цьогорічному кошторисі держави. А опозиційний міністр економіки Ірина Акімова на прес-конференції висловила переконання, що уряд планує закласти у проект держбюджету-2009 зниження соціальних стандартів. Партія регіонів ще раз підтвердила свій намір через 100 днів діяльності Кабміну вивести людей на вулиці, якщо соціально-економічна ситуація в країні за цей час не зміниться.

Свою стурбованість розвитком економіки висловив на зустрічі з главами облдержадміністрацій і Президент Віктор Ющенко. А заступник керівника секретаріату глави держави Роман Безсмертний на брифінгу в погіршенні ситуації звинуватив Прем’єр-міністра і сказав, що Юлію Тимошенко треба відправити у відставку.

Відповідь від урядовців не забарилася. У четвер прем’єр звинуватила секретаріат Президента у потаканні й покриванні деяких банків, які, мовляв, спекулюють на валютному ринку, внаслідок чого падає курс гривні.

Ще одне політичне питання, яке могло порушити хитку рівновагу в битві титанів, розглядали вчора народні обранці. Проте звіт тимчасової слідчої комісії, яка вивчала факти незаконного постачання зброї у Грузію, виявився мильною булькою. Тепер напрацювання комісії вивчатиме Генеральна прокуратура.