Залишаючись вірними Обов’язку і Присязі...

Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня міліції.

У процесі державотворення, на шляху побудови правового, демократичного суспільства, забезпечення внутрішньої стабільності, правопорядку і законності в країні працівники міліції є активними учасниками й творцями цього історичного справдження.

Здобуття незалежності відкрило нову сторінку в історії міліції України. Своє становлення вона проходила разом з державою, спираючись на основи попереднього досвіду та опановуючи нові вершини фаховості. Діяльність міліції в цей період за своїм змістом та напрямком розвитку якісно відрізняється від попередніх періодів. Її новітні набутки примножувалися на передніх рубежах боротьби зі злочинністю, в повсякденному утвердженні законних прав та свобод громадян. У цьому горнилі випробувань вона міцніла та самовдосконалювалась.

Сьогодні перед українською міліцією постали нові серйозні виклики, породжені світовою системною кризою. Тому саме тепер як ніколи важливо сповна проявити свою професійність при захисті інтересів громадян, рішучому протидіянні корупції, гарантуванні порядку та безпеки на вулицях і дорогах. Ефективних рішень та якісно нового змісту вимагає й профілактична робота, особливо серед молоді.

Пройдений вами звитяжний шлях переконує, що ви здатні з честю долати труднощі та надійно стояти на захисті інтересів народу й держави, залишаючись вірними Обов’язку і Присязі. Найбільшою ж нагородою для вас за це буде довіра і повага громадян.

Зичу всім працівникам міліції та їхнім родинам миру, добра, благополуччя, сімейного затишку. Успіхів вам у службі та щирої вдячності співвітчизників за вашу жертовну працю на благо людей і України.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.

Честь, служіння народові України

Шановні співробітники та ветерани органів внутрішніх справ України!

Вітаю вас із професійним святом — Днем міліції України!

Це свято мужніх і відданих службовому та громадянському обов’язку людей, які, незважаючи на негаразди, часто ризикуючи життям, виконують почесну і вкрай важливу для суспільства місію — захист життя, честі та гідності громадян, інтересів держави і суспільства від протиправних посягань.

Правоохоронець — високе звання. Воно зобов’язує вірно служити Батьківщині і своєму народові, неухильно дотримуватися Конституції і законів України, рішуче захищати від протиправних посягань життя, здоров’я, права, свободи, честь і гідність громадян, інтереси суспільства і держави.

Сьогодні слова великої сердечної подяки хочу висловити на адресу ветеранів міліції, мужність та самовідданість яких стала гарним прикладом для всіх тих, хто обрав цей нелегкий, пов’язаний із випробуваннями та ризиком професійний шлях.

Щиро бажаю вам, шановні співробітники та ветерани органів внутрішніх справ, міцного козацького здоров’я, великого щастя та незгасного оптимізму.

Хай у вашій оселі буде затишок, спокій і радість.

Нехай доля буде прихильною до вас у всіх починаннях!

Зі святом вас!

Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики,народний депутат України Сергій МІщенко.

Щоб мужність та відвага ніколи не залишали вас

Від імені колегії Міністерства внутрішніх справ та від себе особисто щиро і сердечно вітаю працівників та ветеранів органів внутрішніх справ, їхні родини з професійним святом — Днем міліції України.

Почесна діяльність української міліції в усі часи була позначена іскрою добра, справедливості, вірою співвітчизників в утвердження верховенства Закону в рідній державі.

Важкі міліцейські будні вимагають від кожного з вас високого професіоналізму, зразкової дисципліни, граничної мобілізації сил, постійної готовності до самопожертви, допомоги тим, хто потрапив у біду. Глибоко переконаний, що ваша відданість справі, уміння долати труднощі й перешкоди будуть надійними оберегами життя, здоров’я та добробуту українського народу, захищатимуть від протиправних зазіхань інтереси держави.

Щиро зичимо вам, шановні колеги, вашим рідним, близьким міцного здоров’я, миру, щастя, добра, злагоди.

Нехай здобутки попередніх років стануть основою нових звершень у професійній діяльності, а мужність та відвага ніколи не залишать вас.

Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО.