22 грудня — День енергетика

Із досьє «Голосу України»

Олександр Леонідович ШПАК народився 1951 року в Антонінах Красилівського району Хмельницької області. Навчався у Львівському політехнічному інституті за спеціальністю «Електропостачання промислових підприємств і міст»; під час навчання займався електронікою, вимірювальними та науковими приладами, а ще працював на підстанції черговим електриком. Після закінчення працював на інженерних та керівних посадах на провідних підприємствах Хмельницького. З 1995 року — у ВАТ ЕК «Хмельницькобленерго». За успішну роботу удостоєний звань «Заслужений енергетик України», «Заслужений енергетик СНД», нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. За рейтингом Ради експертів та Великої Ради Всеукраїнського конкурсу «Лідер паливно-енергетичного комплексу» визнаний переможцем у номінації «Керівник підприємства». Визнаний кращим топ-менеджером України в незалежному рейтингу «ТОП-100».

За благодійницьку діяльність, примноження добра на землі йому було вручено орден Миколи Чудотворця та ордени Нестора Літописця і святого Володимира за внесок у будівництво християнських храмів.

Рік, що минає, для «Хмельницькобленерго» став одним із найуспішніших. У мережах енергокомпанії було зекономлено більш як 28 мільйонів кіловат-годин електроенергії, що дало додатково понад 10 мільйонів гривень. Порівняно з минулим роком надходження електроенергії в мережі компанії збільшились майже на 200 мільйонів кіловат-годин. Завдяки успішній її діяльності в бюджети всіх рівнів було сплачено понад 46 мільйонів гривень.

Передбачити непередбачуване

Усі ці цифри мають вражаючий вигляд на тлі загальних кризових явищ економіки. Здається, що «Хмельницькобленерго» живе за своїми окремими законами, не знаючи спадів, провалів, песимістичних прогнозів. Але це лише зовнішнє враження. Якщо подивитись ізсередини, то успіхи енергетиків — це насамперед важка праця, глибокий аналіз зробленого і постійний погляд у перспективу.

Не просто керівником — далекоглядним стратегом для компанії став її генеральний директор Олександр Шпак. Схоже, для нього немає непередбачуваних сюрпризів, як то кризи, провали, чиєсь неефективне управління...

Нинішній рік став періодом найбільших інвестицій у розвиток компанії — 48 мільйонів гривень. Тільки ремонтний фонд було профінансовано на 17,5 мільйона гривень. Така серйозна фінансова підтримка — це фундамент, що підтримає хмельниччан у найважчі часи.

Якщо розповісти, що понад дві третини цих капіталовкладень зроблено у розвиток електромереж, закуплено вісім автопід’йомників, котрі дають змогу вести ремонтні роботи мереж у найскладніших умовах, проводиться реконструкція п’яти районних трансформаторних підстанцій, навряд чи пересічний споживач зрозуміє всю важливість і дороговартісність цієї роботи. Зате, скажімо, коли одна із таких підстанцій раптом виходить із ладу, без світла може залишитись не тільки районний центр, а ще й половина населених пунктів району. Для того, щоб це не трапилось, і старається вся компанія.

Головним завданням «Хмельницькобленерго» завжди було донести енергію від виробників до споживачів, надаючи їй споживчих якостей, продати її, а кошти повернути всім тим, хто вклав свою працю та паливо в кіловат-годину.

Несподівано хмельницькі енергетики вирішили ще й виступити в ролі... зв’язківців. Ідея з’явилась тоді, коли настав час оновити на лініях грозозахисні троси. Тоді могли б традиційно замінити старі троси на нові сталеві. Та замість цього змонтували їх із спеціальним оптоволоконним кабелем. І разом із системою грозозахисту отримали ще й свою сучасну лінію зв’язку.

Хіба не далекоглядний проект? До кінця року вже буде змонтована перша ділянка на шляху Хмельницький—Ярмолинці. Наступного — вона простягнеться аж до Кам’янця-Подільського. До того ж енергетики прорахували: якщо для власного використання таких потужностей забагато, то їх можна буде здати в оренду зв’язківцям. Натомість останні обіцяють для компанії можливість надання ліній оптоволоконного зв’язку в усі інші регіони області.

Свої комерційні секрети, якими сервісними можливостями і прибутками для компанії все це обернеться завтра, тут ще не діляться, мовляв, усе попереду. Але в тому, що цей крок зроблено з прицілом на далеку перспективу, можна не сумніватись.

Коли криза не зупиняє, а підштовхує вперед

Саме так налаштовані працювати в компанії. Й Олександр Шпак не був би Шпаком, якби не провів інвентаризацію всіх ризиків і не відпрацював план заходів в екстремальних умовах та не шукав, що можна використати позитивного із сучасного моменту. Вже тепер змінив постачальників того-таки оптоволоконного кабелю із зарубіжних на вітчизняних — так дешевше. Вже тепер робить запаси цементу, металу за нижчими цінами для нових реконструкцій та ремонтів — на цьому зекономлять під час відновлення і ремонту ліній електропередач. І не гаючи часу провів перемовини із зарубіжними інвесторами: якщо вітчизняні банки заламують захмарні процентні ставки, то там знаходяться охочі під значно менші відсотки і набагато більші гарантії надати довгострокові кредити на розвиток компанії.

«Ну хто ж може примусити запалити зайву лампочку в оселі?» — подумалось. Так ні, вони пішли іншим шляхом, запровадивши ряд проектів із переведення населених пунктів на електроопалення. Найбільшим став проект у Нетішині. Садибна частина міста, маючи ледь не в себе в дворі такого потужного виробника електроенергії, як Хмельницька АЕС, не мала жодних переваг від цього сусідства. Через старі електромережі навіть електроплити не можна було поставити. Тепер більш як у двох сотнях осель з’являться не лише плити, електроопалення, а також нове вуличне освітлення, та ще й пільгові тарифи. Для повного завершення цих робіт знадобиться понад десять мільйонів гривень. Поки що освоєно лише сім. Але компанія готова вкладати свої кошти в такі проекти, розуміючи їх надійність і перспективність. Крім Нетішина, на електроопалення переведено десятки шкіл, багатоповерхові будинки в селищах Стара Ушиця, Летичів, Деражнянському та Кам’янець-Подільському районах.

Краща компанія для кращих фахівців

Є ще одна стаття видатків, котру не може скасувати жодна криза, — це підготовка кадрів. Щороку представники компанії їдуть у кращі вузи, де готують енергетиків, щоб запросити до себе молодих спеціалістів.

— Для того, щоб сформувати справді високопрофесійний колектив, потрібен не один рік, — переконує генеральний директор. — Сьогоднішнім складом компанії ми можемо пишатися. Але не варто забувати, що вже за декілька років ці люди досягнуть пенсійного віку. Тому про їх заміну необхідно думати вже тепер.

Молодим фахівцям компанія пропонує не лише хороші заробітки, а й спеціальні програми підтримки. Одна з них — п’ятдесятивідсоткова оплата оренди житла. Ще одна — виплата так званих підйомних молодій людині, що тільки розпочинає свій трудовий шлях.

Але найбільша й найважливіша програма — це можливість кар’єрного росту. Причому саме вона є однією із найдієвіших і найперспективніших. Компанії мало мати лише відмінних технологів. Вона хоче мати ще й команду ефективних менеджерів, котрі здатні розробляти стратегію, вміють виходити із кризи, можуть прораховувати найскладніші партії на поки що, на жаль, непередбачуваній шахівниці української економіки.

Кожен новий член такої команди проходить тестування психолога на здатність стати кризовим менеджером. І лише після цього компанія направляє кандидатів на здобуття другої вищої освіти фахівця в галузі менеджменту та управління. Сьогодні таке навчання проходять понад три десятки працівників «Хмельницькобленерго». Завтра вони стануть топ-менеджерами, котрі поведуть хмельницьких енергетиків до нових здобутків.

Саме для підвищення ефективності управління компанія послідовно, крок за кроком здійснює підготовку молодих менеджерів. Уже третій рік працює система процесного менеджменту відповідно до державного та міжнародних стандартів ІSO-9000. Логічним продовженням цієї роботи стало впровадження передової автоматизованої системи управління ресурсами німецької фірми SAP. Поки що це нагадує фантастичний фільм із життя потужної світової компанії: керівники усіх ланок — від найвищої до найнижчої — щоранку, увімкнувши свій комп’ютер, бачитимуть аналіз роботи підрозділу за основними показниками діяльності. Не тільки будь-який спад, а навіть теоретична можливість такого одразу фіксується. А це означає, що кожен думатиме лише над тим, як іти вперед.

Хмельницький.

Фото автора та з архіву ВАТ ЕК «Хмельницькобленерго».