18 грудня у Центральній виборчій комісії розпочалося навчання керівників органів ведення Державного реєстру виборців, яке триватиме до 26 грудня.

Загалом у навчанні візьмуть участь 755 керівників органів ведення Державного реєстру виборців з усіх областей України.

На даному етапі розглянуто такі питання, як здійснення організаційної підтримки, забезпечення взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, закладів, установ та організацій стосовно створення та ведення Державного реєстру.

Значну частину робочого часу було приділено основам інформаційної безпеки. Цей блок передбачав ретельне вивчення порядку доступу до АІТС «Державний реєстр виборців», а також комплексної системи захисту інформації, зокрема, структури, встановлення та підтримки її функціонування.

На думку фахівців, найбільшу зацікавленість присутніх викликала практична частина занять. Під час практичної частини навчання заступник керівника служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах продемонстрував робочі екрани та характеристики функціональності АІТС «Державний реєстр виборців» і ознайомив з порядком підготовки та внесення інформації до системи.

Присутні мали можливість безпосередньо опрацювати цілу низку завдань, серед яких технологія роботи персоналу органу ведення реєстру під час проведення періодичного поновлення персональних даних, уточнення персональних даних реєстру, а також технологія роботи оператора АІТС «Державний реєстр виборців» на різних стадіях формування та уточнення списків виборців і учасників референдумів.

Відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату комісії.