І було свято. І приходив Святий Миколай з подарунками. І співали пісні улюблені зірки української естради. І грали в різні ігри та боулінг. І було весело. Так розповідають учні київських інтернатів №14 і №23 та вихованці броварського СОС «Дитяче містечко» про акцію, організовану для них Благодійним фондом Влади Литовченко «Обдаровані діти — майбутнє України». Тут уперше прозвучав гімн фонду, спеціально написаний Денисом Повалієм та Яною Нижник. Для маленьких гостей свята співали Аліна Гросу та Іва Річ, Лері Вінн та Віталій Козловський (на знімку).

Уже більше року працює цей фонд. За цей час зроблено чимало. Це і подарунки та матеріальна допомога дітям із шкіл-інтернатів, благодійні аукціони «Малюю світ» та «Буріме». На виручені кошти придбано комп’ютерні класи, побутову техніку та ще багато корисних речей. Це і святкові вистави до Святого Миколая,

8 Березня та інших свят, в яких брали участь не лише професійні артисти, а й маленькі підопічні — діти, позбавлені батьківського піклування.

Влада Литовченко залучала до благодійницької справи і своїх друзів, зірок спорту та шоу-бізнесу. Так, відкриті майстер-класи у школах-інтернатах провели футболіст Олександр Шовковський, співак Віталій Козловський, юна виконавиця Аліна Гросу, на черзі — дизайнерка Діана Дорожкіна.

Влада переконана: всі діти — талановиті та обдаровані. Треба лише допомогти їм розкритися, повірити в себе. Інколи увага дорослих, їх щире ставлення до дитячої особистості цінніші за цукерки та подарунки, каже В. Литовченко. А нещодавно до багатьох її титулів додався ще один — радник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту.