Днями відбулася значима подія на вітчизняному ринку послуг охорони — створення і презентація Еліт-клубу — структур охорони і безпеки ринку «СОБР» України.

Ідея створення клубу належить переможцям Всеукраїнських рейтингів професіоналізму служб безпеки. І створений він для цивілізованого розвитку послуг охорони і безпеки, взаємодії керівників цих провідних структур як між собою, так і з державними службами, удосконалювання законодавчої і правової бази, захисту вітчизняного виробника від поширення неякісної техніки й обладнання.

У планах клубу також взаємодія з зарубіжними громадськими організаціями, удосконалення обміну досвідом і інформацією, боротьба з недобросовісною конкуренцією, налагодження тісного контакту з засобами масової інформації.

У заході взяли участь керівники провідних підприємств охорони і безпеки України, таких, як «Венбест» (Володимир Дзюба, Георгій Тупчій), «Стелс-1» (В’ячеслав Павлів), «Оборона-Гранит» (Анатолій Синицький, В’ячеслав Велигоша), «Охрана и безопасность» (Сергій Чернишов), «Вик-Тан» (Віктор Моргун, Михайло Василенко), «Барс» (Валерій Щербина), Національне детективне бюро МПА (Олег Петров), «Спец-центр 2005» (Юрій Панченко), «Атлант» (Геннадій Насонов), «Статус код» (Сергій Винокуров), «Приват-безопасность» (Олександр Бабушкін), Департамент охорони (Олександр Гужвій), «А1 Секьюрити груп» (Віктор Павлюк), «Безпека-гарант» (Олексій Архипенко), «Сич» (Ігор Балабанов, Юрій Попов), «Лидер-охрана» (Леонід Вечериков).

Більшість — кияни. Однак багато було гостей і з інших міст. Приміром, вінничанин Олексій Архипенко відзначив, що спілкування дуже корисне для керівників охоронних структур. Воно не тільки сприяє обміну думками і досвідом, а і веде до нормальних партнерських відносин. Такі зустрічі наповнені позитивом і хорошими емоціями.

Цікава була думка ще одного керівника Віктора Моргуна. Він наголосив, що серед безлічі різних асоціацій і громадських організацій важко знайти справді авторитетну і дієздатну. Клуб покликаний стати фундаментальною основою для об’єднання і згуртованості справді великих компаній безпеки.

Після вручення клубних значків і карток і урочистої церемонії, яку вів народний артист України Володимир Нечепоренко, атмосфера свята переросла в затишно-товариську, і на серйозних обличчях гостей появилися іскристі посмішки. Теплим був і формат свята. Після живого виступу чудового композитора, поета Олександра Яременка і зворушливого вокалу співачки Red Fox, офіційний захід набув форми душевного свята з національним колоритом, домашнім настроєм і відчуттям повної щирості з дружнім розмахом. Цікавинкою вечора став виступ зразкового танцювального ансамблю «Криничинка». Не вмовкає сміх, ущипливі слова гостей і приємні жарти стали невід’ємною частиною другої половини свята.