Можливості українського книговидавництва необмежені, бо є подвижники, які творять велику справу. Але не вистачає державної підтримки вітчизняного друкованого слова. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час відкриття благодійної книжкової виставки-ярмарку «Подарунок від святого Миколая» в Українському домі. У рамках виставки-ярмарку, у якій беруть участь близько 40 провідних українських видавництв, відбувається збір книжок та передача їх вихованцям Канівської та Смілянської шкіл-інтернатів. Володимир Литвин також придбав дитячі книжки та передав їх дітям з інтернатів.

«Треба зробити все, щоб країна читала, щоб ми не загубили нашу мораль, — наголосив глава парламенту. — Така виставка має привернути увагу до потреби українського книговидання і продемонструвати милосердя». В. Литвин має намір запропонувати усім народним депутатам відвідати виставку-ярмарок під час перерви у роботі сесії Верховної Ради, щоб придбати книжки для дітей-сиріт. А керівникам видавництв, з котрими спілкувався під час оглядин виставки, глава парламенту запропонував разом зібратися і обговорити всі ініціативи з підтримки вітчизняного книговидавця, що належить зробити з боку парламенту та уряду. «Це та справа, на якій не можна економити, бо втратимо все, що називаємо словом «майбутнє», живучи на короткий результат», — підкреслив В. Литвин.

Відповідаючи на запитання «Голосу України» про підписання коаліційної угоди, Голова Верховної Ради наголосив, що не переймається формальними процедурами, а виходить виключно з того, що потрібний працездатний парламент. «Я погодився бути чорноробом Верховної Ради і цю роботу роблю і зроблю, — сказав В. Литвин. — Результати — на табло, якщо вони є з приводу потрібних законопроектів, то це для мене найкраща нагорода. Все інше — це політичні дебати, які треба вести, але у вільний від роботи час. Сьогодні не той період, коли треба з’ясовувати стосунки».