Народні депутати створили коаліцію, парламент працює та приймає низку антикризових законів — і це найголовніше. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на зустрічі з мешканцями Ржищева Київської області.

Те, що діється у світі, зазначив глава парламенту, не має аналогів, а фахівці не знають що прогнозувати. Однак, переконаний Володимир Литвин, українські політики на нинішньому етапі мають відмовитися від політичних протистоянь і прийняти низку необхідних для країни рішень, навіть якщо вони будуть непопулярними. Крім того, парламентарії мають зробити все, аби в законах були насамперед враховані інтереси простої людини, а не бізнес-структур.

Голова Верховної Ради спрогнозував, що наступний пленарний тиждень буде складний, оскільки розглядатиметься основний фінансовий документ країни. Він переконаний: народні обранці мають об’єднатися навколо прийняття бюджету, навіть якщо він буде і не ідеальним. «Складається така ситуація, що нам треба економити на всьому. Сьогодні ніхто не хоче сказати, що країна стоїть на межі катастрофи», — зазначив глава парламенту і запевнив, що робитиме все, щоб була передбачуваність і стабільність. Нині, на його переконання, владі треба звернути увагу на оздоровлення фінансового сектору і, водночас, приділити увагу реальній економіці і гарантуванню соціального захисту людей.

Під час відвідування будівельного технікуму Голова Верховної Ради України поспілкувався зі студентами та педагогічним колективом закладу.

Володимир Литвин також дав прес-конференцію.