ЧЕРКАЩИНА
У листонош державна служба? А чому б і ні!
Щодня листоношам Канева треба долати по 18—20 кілометрів. Та ще й яких! Канівські пагорби, кручі, яри, в яких заховалися вулиці, провулки та узвози, відразу випробують на міцність будь-кого, хто взяв до рук сумку листоноші. А ось Оля Шинкаренко, старша листоноша Канівського вузла поштового зв’язку № 3 разом зі свекрухою-мамою Наталією Сергіївною, з Ніною Косик, іншими колегами, справляються. У кожної по 11 вулиць, які вони щодня обслуговують, міряючи їх від краю до краю. У літню спеку і в осінню негоду, у весняне бездоріжжя і в зимову хуртовину. Та жінки люблять свою роботу і не хочуть міняти її на іншу. Лише б, кажуть вони, більше за неї платили. Або присвоїли їм статус держслужбовців. А чому б і ні? Адже пошта — споконвіку найвідповідальніша державна служба...
Лідія ТИТАРЕНКО.
Житомирщина
Забула,що позичені гроші треба повертати
Жертвою закликів жити в кредит стала 23-річна дівчина. Заробляла вона замало для того, щоб отримати позику. Зате мала доступ до службової документації за місцем роботи, тож самостійно виготовила собі бажану довідку про власні доходи й переконала банківських працівників у своїй платоспроможності. Насправді зарплатні не вистачало навіть на прожиття, та ще й з роботи звільнили за порушення трудової дисципліни. Працівники служби безпеки банку звернулися по допомогу до Богунського райвідділу міліції Житомира. Дівчину знайшли в одному з райцентрів області. Як стверджують правоохоронці, вона й не збиралася повертати борг.
Олексій КАВУН.
ХМЕЛЬНИЧЧИНА
Чим годують дітей?
У Кам’янці-Подільському серйозно стурбовані якістю харчування дошкільнят і школярів. Цьогоріч з місцевого бюджету на харчування було виділено майже три мільйони гривень. Учні молодшої школи, вихованці дитсадків і діти пільгової категорії мають безкоштовні обіди та сніданки з розрахунку 2,79 гривні на одну дитину (для пільговиків — 7, 54 гривні). Утім, влада вважає за необхідне переглянути постачання продуктів і довозити їх виключно від виробників, щоб убезпечитися від фальсифікату. Зокрема, в багатьох ковбасних виробах м’яса не знайшли. У кращому випадку там є соя. Ще однією проблемою є застаріле обладнання їдалень, яке не ремонтувалося більше двадцяти років.
Віра ШПИЛЬОВА.