Сім мільйонів гривень становить заборгованість із зарплати на Львівському автобусному заводі. Вісім місяців його працівники не отримують грошей. Ситуація ускладнюється і тим, що на підприємстві працюють по кілька членів родини, отож уся сім’я позбавлена засобів до існування...

На заводі ситуацію характеризують як некеровану. Працівники втомилися писати численні звернення. Одне з останніх — до голови та президії Львівської облради, в якому колектив ЛАЗу попросив облраду звернутися до прокуратури, СБУ у Львівській області, УБОЗу і перевірити стан справ стосовно заборгованості із зарплати на підприємстві. У разі невиконання цих вимог автобусобудівники проведуть протестні акції. У свою чергу, президія Львівської облради звернулася до Львівської обласної прокуратури з проханням порушити кримінальну справу за фактом невиплати заробітної плати на ТзОВ «Львівські автобусні заводи». А 23 грудня Львівська облрада розгляне питання створення тимчасової контрольної комісії стосовно п’яти заводів ЛАЗу.

На думку львів’ян, суд за поданням прокуратури мав би давно вже ухвалити рішення про накладення арешту на майно підприємства. А голова бюджетної комісії облради, колишній директор заводу Степан Давидяк взагалі вважає: «Легальним шляхом люди нічого не доб’ються. Вони отримають банкрутство, якщо ми не втрутимося і не змусимо власників погасити борги із заробітної плати». Він також упевнений, що податкова інспекція і міліція мають заблокувати рахунки та майно підприємства, «щоб звідти нічого не вийшло».

На знімку: працівники ТзОВ «Львівські автобусні заводи» охороняють підприємство, щоб не допустити штрейкбрехерів.

Фото Володимира ПЕСЛЯКА (Укрінформ).