Треба було лише подивитись, як радісно палали очі у хлопчиків і дівчаток, коли вони спілкувалися на майданчику з президентом ФБУ, уславленим олімпійським чемпіоном, народним депутатом України Олександром Волковим. А потім видатний гравець показав, що його знаменитий приціл не збився. І під вигуки захоплення поклав кілька м’ячів у коштик майже з середини майданчика. Кумир дітлашні охоче роздавав автографи.

Доступним і приязним у спілкуванні був також молодий і гарний міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко, котрий швидше нагадував старшого брата, ніж державного чиновника найвищого рангу. І він атакував кільце слідом за Волковим і також влучив кілька разів. Одне слово, атмосфера була напочуд приязною, радісною і щирою.

А відбувалися ці події минулих вихідних на Оболоні, у двох спортзалах СШ 298 (директор — Ігор Папіренко), під час турніру зі стрітболу «Баскетбольний рух — за здоров’я нації «, який зібрав 17 дівочих і 25 хлоп’ячих команд (укупі — 168 чоловік).

До речі, Юрій Павленко, як президент Федерації вуличного баскетболу України, подарував навчальному закладу, де проходили змагання, баскетбольні м’ячі. А Олександр Волков учасникам — футболки з логотипом турніру.

Під час відкриття змагань Юрій Павленко вручив відзнаки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту директору з маркетингу компанії «Делта-спорт» Олександру Томашевичу та першому віце-президенту Федерації вуличного баскетболу України Віталію Письменнику.

Про пана Віталія варто сказати окремо. Адже великою мірою завдяки його палкій любові до справи, ентузіазму в столиці регулярно і організовано з чудовими призами проводяться турнірі з вуличного баскетболу. Його ініціативність і відданість справі загальновідомі. У роботі йому допомагає згуртована і фахова команда. У її складі, до речі, і дружина Віталія — знана баскетболістка, котра виступала в національній збірній країни, Оксана (відома під прізвищем Скойбіда).

— Через те, що ми робимо чимало корисного для суспільства, — каже пан Письменник, — нам готові допомогти багато людей. Про підтримку Міністерства у справвх сім’ї, молоді і спорту і Федерації баскетболу України вже згадувалося. А є ще фірми, організації і просто громадяни, готові поділитися з нами, хто чим може. Це — Всеукраїнський центр «Спорт для всіх» (керівник — Петро Мартин), центр «Єдність» на Оболоні (директор — Василь Лєндієл).

Приміром, на нинішньому турнірі переможцям і призерам вручалися цінні подарунки. Треба знати психологію дітей, щоб зрозуміти, як вони чекають на відзнаки. А їх забезпечили: компанії «Територія твоєї техніки» (генеральний директор — Олег Пивоваренко) і «Кока-кола», ПП «Чемпіон» (директор — В’ячеслав Підгайний).

Ці змагання пройшли відмінно і завдяки старанням головного судді, віце-президента ФВБУ Валерія Воробйова. Ну, а тепер наспів час назвати переможців і призерів. Юнаки (вікова група 1995/1996 років народження). 1. «Вовки» (центр «Єдність», тренер —Володимир Дезера). 2. Київський спортивний ліцей-інтернат (КСЛІ). 3. ДЮСШ-18. Дівчата (вікова група1995/1996). 1. КСЛІ (тренер — Євген Філозоф). 2. «Курочки». 3. «Спалдинг-КСДЮШОР»; (вікова група1997/1998). 1. «Кішечки» (тренер — Ірина Євтушенко). 2. «Зайчата». 3. «Колобок». Усі ці команди отримали ще й медалі, котрі надала ФБУ.

Віталій Письменник разом із своїм помічниками часто буває в регіонах і допомагає там проводити турніри зі стрітболу. Разом із однодумцями він прагне, щоб «Баскетбольний рух — здоров’я нації» поширювався Україною...