Після погоджувальної ради лідери фракцій висловили сподівання, що парламент, з огляду на обіцянки уряду, розпочне розгляд закону про державний бюджет України на 2009 рік уже в четвер, 18 грудня. Голова Верховної Ради Володимир Литвин на брифінгу наголосив, що Бюджетний комітет разом з урядом мають виробити алгоритм бюджетного процесу. «У бюджеті мають бути чітко окреслені пріоритети і він має бути сприйнятий не тільки Верховною Радою, — вважає глава парламенту. — Це має бути бюджет не для Верховної Ради, а для країни. Принаймні я стою на тому, що парламент має працювати так, щоб до завершення цього року було схвалено держбюджет на 2009 рік».

Відповідаючи на запитання журналістів, чи справді закони та Конституція вимагають не просто створення у парламенті більшості, а щоб не менш як 226 підписів депутатів стояли під якимось документом, і чи є нині в парламенті коаліція, Володимир Литвин зауважив: закони, Конституція, а понад усе люди вимагають, щоб адекватною і ефективною була влада, насамперед Верховна Рада, яка є найбільш публічним інститутом. «І я, як Голова Верховної Ради, зроблю все, щоб стабільність принаймні була у владному трикутнику. І ця стабільність має заспокоїти суспільство, принести впевненість, що влада є і реагує на ті виклики, з якими сьогодні зіткнулися люди. Все інше — це питання політичних дискусій, які можна проводити у вільний від роботи час».

В. Литвин підкреслив, що серед пріоритетів державної політики нині насамперед має бути безпека людей. І тому парламент має прийняти закон, який знизив би планку, за якою настає кримінальна відповідальність за завдання матеріальної шкоди і реєструвалися та розслідувалися всі правопорушення, навіть дрібні. Не менш важливим також є забезпечити людей продуктами харчування, щоб перезимували в теплі, та на належному рівні діяла система охорони здоров’я. Це ті ключові питання, які, за словами В. Литвина, сьогодні не повинні «забалакатися» проблемами світової фінансової кризи.