Про це заявив голова ради директорів БТА Банку (Казахстан) Мухтар Аблязов за підсумками зустрічі з головою Фонду державного майна Валентиною Семенюк-Самсоненко.

Купівля БТА Банком 25-відсоткового державного пакета НАСК «Оранта» за 500 мільйонів гривень у 2007 році стала не тільки однією з найбільших приватизаційних угод в історії України, а й позначена чітким виконанням інвестиційних зобов’язань перед державним бюджетом країни.

«Ми повністю виконали взяті на себе зобов’язання перед державою під час купівлі 25-відсоткового пакета. Передусім мова йшла про збереження чисельності персоналу», — зазначив пан Аблязов. Він також заявив, що БТА Банк одразу погодився на такі умови, оскільки філософією компанії є дбайливе ставлення до кадрів і відповідальність перед країною, де ведеться бізнес. «Ми й надалі маємо намір дбайливо ставитися до головної цінності компанії — людей», — підкреслив Мухтар Аблязов.

Серед інших вимог ФДМ було недопущення погіршення фінансового стану компанії. «Цей пункт теж було виконано», — зазначив пан Аблязов. За 2007 рік НАСК «Оранта» зібрала рекордний для класичного страхового ринку обсяг страхових платежів — 693,8 мільйона гривень. За підсумками 9 місяців 2008 року загальний обсяг страхових премій у НАСК «Оранта» досяг 706,1 мільйона гривень.

Довідка. НАСК «Оранта» — найбільша страхова компанія класичного страхового ринку України. Компанія має найбільшу філіальну мережу по всій Україні, що налічує 800 структурних підрозділів в обласних центрах, містах і районах України. У компанії працюють понад 9 тисяч співробітників по всій країні, із них 7 тисяч — страхові агенти.