Керівники рад радяться, як далі жити

Адміністративно-територіальна реформа, особливості формування місцевих бюджетів і міжбюджетних відносин на 2009 рік та інші питання життєдіяльності рад були в центрі обговорення на нараді представників асоціацій місцевих та регіональних влад України в Чернігові.

В її роботі взяли участь голови обласних рад Анатолій Близнюк (Донецької), Юрій Вілкул (Дніпропетровської), Микола Сухомлин (Кіровоградської), Мирослав Сеник (Львівської), Наталія Романова (Чернігівської), Тетяна Демченко (Миколаївської), Микола Скорик (Одеської) та представники інших обласних рад. За підсумками обговорення було вирішено виробити спільну резолюцію, пропозиції до якої внесуть усі ради. Під час наради своїми думками про порушені проблеми також поділилися заступник міністра регіонального розвитку та будівництва України В’ячеслав Негода, керівник відділу управління у зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування апарату Верховної Ради України Віктор Олійниченко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Чернігів.

До виборців — через Інтернет

Першим серед 120 депутатів Тернопільської обласної ради свою Інтернет-сторінку створив наймолодший із них — 25-річний Володимир Бойко.

Особистий сайт він розглядає передусім як ще одну можливість звіту перед виборцями. Сторінка ця — проста й доступна, містить необхідну інформацію і про самого депутата, і про його роботу. Також тут є бланк заяви-звернення до депутата. Прикладом В. Бойка та його допомогою уже скористався колега по депутатському корпусу Віктор Шепета, котрий також створив свою Інтернет-сторінку.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Тернопільська область.