Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п’ятницю провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні та Республіці Молдова Амангельди Жумабаєвим.

Під час зустрічі Посол привітав В. Литвина з обранням на посаду Голови Верховної Ради України і передав вітання від керівництва парламенту Республіки Казахстан.

А. Жумабаєв висловив сподівання, що обрання В. Литвина керівником українського парламенту надасть нового імпульсу розвиткові міжпарламентської складової двосторонніх відносин.

У цьому контексті Посол висловився за активізацію роботи відповідних груп дружби у парламентах обох держав, зазначивши, що, на жаль, останнім часом їх діяльність було призупинено.

Зі свого боку, В. Литвин підтримав необхідність поновлення діалогу на міжпарламентському рівні, оскільки, за його словами, через «різні політичні обставини» він втратив свою інтенсивність. Голова Верховної Ради України запросив парламентаріїв Казахстану відвідати український парламент з робочим візитом.

Голова Верховної Ради України наголосив, що міжпарламентське співробітництво набуває особливого значення з огляду на проблеми, що існують в економічній сфері обох держав на тлі економічної кризи.

При цьому Посол зазначив, що Україна є одним з основних торговельних партнерів Казахстану.

Під час зустрічі сторони наголосили на важливості обміну досвідом виходу з фінансово-економічної кризи на законодавчому рівні. «Казахстан випереджає Україну в деяких питаннях боротьби з кризою», — зауважив В. Литвин. У свою чергу А. Жумабаєв висловив побажання ознайомитися з відповідним досвідом українських парламентаріїв.

Торкаючись внутрішньополітичної ситуації в Україні, В. Литвин заявив про необхідність проведення постійного діалогу на всіх рівнях влади задля мінімізації наслідків фінансово-економічної кризи. Серед основних завдань Верховної Ради України на найближчий час він визначив ухвалення державного бюджету на 2009 рік.

Прес-служба Верховної Ради України.