Вибори Голови Верховної Ради — це, безумовно, позитив, який дає можливість розпочати роботу парламенту. Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович на засіданні опозиційного уряду. Він запевнив, що фракція Партії регіонів братиме участь у розгляді в парламенті всіх важливих питань, пов’язаних із подоланням економічної та соціальної кризи. Однак регіонали наполягають на тому, щоб фракції було віддано керівництво бюджетним комітетом ВР. За словами В. Януковича, фракція наполягатиме на внесенні цього питання до порядку денного парламенту і пропонуватиме на посаду голови бюджетного комітету Миколу Азарова.

Партія регіонів, повідомив її лідер, також наполягатиме на скороченні в 10 разів видатків на утримання секретаріату Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, всіх міністерств та державних установ у регіонах, щоб спрямувати зекономлені кошти на своєчасну виплату зарплат, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. «Ми визначили владі термін для наведення ладу в 100 днів, і тоді ми піднімемо всю країну, — сказав В. Янукович. — Якщо влада не буде виконувати наші вимоги, ми запросимо в Київ людей, щоб вони разом із нами вимагали від влади конкретних дій».

Віктор Янукович також висловив думку, що зараз у Верховній Раді немає більшості, адже за обрання Голови ВР проголосувала також фракція КПУ, але комуністи оголосили, що перебувають в опозиції. Тож надалі навряд чи голосуватимуть так, як коаліція. «Це означає, що немає коаліції, і Верховна Рада знову не буде працювати ефективно», — вважає лідер регіоналів. В. Янукович також наголосив, що для виходу з кризи треба ухвалювати не окремі закони, а цілісну антикризову програму.