На черговому засіданні міського антикризового комітету севастопольські чиновники запропонували депутатам міськради на майбутній сесії проголосувати за «приведення тарифів у відповідність з економічно обгрунтованими».

А саме: за однокімнатну квартиру (якщо прописано двоє осіб) потрібно буде заплатити 383 гривні, за двокімнатну — 614 гривень (три прописаних), за трикімнатну (якщо мешканців четверо) — 845 гривень.

На таку пропозицію Севастопольської МДА в листопаді міськрада відповіла введенням мораторію на підвищення комунальних тарифів. Аргументуючи повторне звернення до народних обранців, СМДА наводить такі розрахунки: в разі збереження нинішніх цін на послуги комунальників місту для підтримки підприємств ЖКГ у робочому стані наступного року доведеться відшукати в бюджеті 360 мільйонів гривень. А це понад чверть усього міського кошторису.

«Або багаті будуть платити, а бідні — отримувати державні дотації, або всі разом залишимося без води, тепла, каналізації та вивезення сміття», — такі альтернативні перспективи на найближче майбутнє малюють прихильники підвищення тарифів.

Довідка «Голосу України». Із більш як ста тисяч севастопольських родин на сьогоднішній день лише 703 квартиронаймачі одержують дотації з держбюджету на оплату послуг ЖКГ.

Севастополь.