Маю за честь від імені Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти та від себе особисто щиросердечно привітати Вас з нагоди 90-річчя з дня заснування Академії.

Сьогодні наука, як головна рушійна сила інноваційного розвитку будь-якої країни, визначає її конкурентоспроможність в світовому економічному та науково-технічному просторі. Внесок, здійснений зусиллями самовідданої праці поколінь вітчизняних учених Національної академії наук України, в розбудову України як високотехнологічної держави, економіка якої базується на знаннях, є неоціненним. Вченими Академії отримано чимало результатів фундаментальних і прикладних досліджень світового рівня, тому вона цілком справедливо набула статусу всесвітньо відомої вищої наукової організації України.

Ми пишаємося потужним науковим потенціалом Академії, яка по праву є інтелектуальним центром країни. Як голова комітету хочу запевнити Вас, що ми робимо все можливе, щоби створити найсприятливіші законодавчі умови для збереження і розвитку цього потужного ресурсу.

Символічним є той факт, що день народження Академії збігся з днем народження її Президента Бориса Євгеновича Патона, видатного вченого у галузі зварювання, металургії, технології матеріалів і матеріалознавства, визначного громадського діяча і талановитого організатора науки, який разом із своїм батьком створив всесвітньо відому патонівську наукову школу і тим самим здобув світовий авторитет. Уже понад 45 років Борис Євгенович очолює Академію, ставши гарантом її збереження та розвитку вітчизняної науки, інтелектуального потенціалу нації.

Тож бажаємо Вам міцного здоров’я, щедрої долі, творчої наснаги, плідної праці та успіхів!

Голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Володимир ПОЛОХАЛО.