У четвер Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.

За словами керівника українського парламенту, під час зустрічі було обговорено соціально-економічну ситуацію в державі. Зокрема, Президент України висловив своє бачення соціальних та економічних процесів, які відбуваються в країні. У цьому контексті глава держави з оптимізмом сприйняв розблокування роботи Верховної Ради України, наголосивши, що сьогодні конче потрібні рішення, які б сприяли стабілізації фінансово-економічної ситуації.

В. Ющенко наголосив на необхідності невідкладного прийняття пакета антикризових заходів, які, у свою чергу, мають бути в основі державного бюджету на наступний рік.

Зі свого боку, В. Литвин висловив переконання, що без спільної роботи всіх гілок влади українське суспільство «спіткають ще більші випробування». За словами Голови Верховної Ради України, розблокування роботи єдиного законодавчого органу «треба розглядати лише як початок діалогу, який необхідно налагодити попри всі розбіжності і конфлікти, що розвели і політичні сили, і окремих політиків, і представників влади по різні боки».

В. Литвин наголосив на необхідності консолідації роботи економічного блоку уряду задля того, щоб якомога швидше підготувати і внести на розгляд парламенту законопроекти антикризового спрямування, які охоплюють усі аспекти життя країни.

«Ці документи мають відбивати системний підхід, який унормує ситуацію у фінансовій системі, реальній економіці, а головне — у соціальній сфері. Самопочуття людей не повинно погіршуватися», — заявив В. Литвин.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).