Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур. 10 грудня.

Група Е. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Ольборг» (Данія). 2:2. «Селтик» (Шотландія) — «Вільярреал» (Іспанія). 2:0. «МЮ» — 10 очок, «Вільярреал» — 9, «Ольборг» — 6, «Селтик» — 5.

Група F. «Стяуа» (Румунія) — «Фіорентина» (Італія). 0:1. «Ліон» (Франція) — «Баварія» (Німеччина). 2:3. «Баварія» — 14, «Ліон» — 11, «Фіорентина» — 6, «Стяуа» — 1.

Група G. «Порту» (Португалія) — «Арсенал» (Англія). 2:0 (Алвес, 39, Лісандро, 54).

«Динамо» (Україна, Київ) — «Фенербахче» (Туреччина, Стамбул). 1:0. Гол: Єременко, 20.

«Динамо»: Богуш, Бетао, Діакате, Михалик, Несмачний, Вукоєвич, Гіоане, Чернат (Асатіані, 46), Єременко, Бангура (Кравець, 56, Зозуля, 90+2), Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.

«Фенербахче»: Волкан Демірель, Гекхан Генюл, Еду, Лугано, Роберто Карлос, Сельчук Сахін (Мальдонадо, 58), Госіко, Дейвід, Алекс (Білгін, 65), Угур Борал (Ільхан Парлак, 73), Гуїза. Тренер — Луїс Арагонес.

Попереджено: Асатіані, 57, Кравця, 79, Ільхана Парлака, 83. Вилучено Мальдонадо (90+2).

Арбітр — Флоріан Майєр (Німеччина).

Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 15 000 глядачів. 1 градус.

Група H. «Ювентус» (Італія) — БАТЕ (Білорусь). 0:0. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Зеніт» (Санкт-Петербург). 3:0. «Ювентус», «Реал» — по 12, «Зеніт» — 5, БАТЕ —3.

Надалі учасники турніру Ліги чемпіонів поведуть боротьбу за олімпійською системою. До 1/8 фіналу (матчі відбудуться 24/25 лютого і 10/11 березня) з першого місця вийшли: «Рома», «Панатінаїкос», «Барселона», «Ліверпуль», «МЮ», «Баварія», «Порту», «Ювентус»; з другого — «Челсі», «Інтер», «Спортинг», «Атлетіко», «Вільярреал», «Ліон», «Арсенал», «Реал». Жеребкування пар відбудеться 19 грудня. Того дня дізнаються про суперників у Кубку УЄФА і українські клуби.

А тепер конкретно про матч динамівців з «канарками». Якщо порівнювати нинішній виступ київського «Динамо» в Лізі чемпіонів з попередніми роками, то спостерігається очевидний рух уперед. І він матиме продовження в Кубку УЄФА в лютому. А ще до четвертого туру ЛЧ кияни мали досить вагомі шанси вийти з групи. Але фінішуємо лише третіми. Хоча, розмовляючи після матчу з Юрієм Павловичем Сьоміним віч-на-віч, ми нарахували принаймні три очки, котрі у динамівців «вкрали» арбітри. Тоді було б одинадцять пунктів і, щонайменше, друге підсумкове місце.

Однак відомо, що після бійки кулаками не розмахують. Як казав шановний класик від політики, маємо те, що маємо. І за це треба дякувати Богу і нашим футболістам. Можливо, результат «Динамо» і не видатний успіх, але досить прийнятний.

Київські футболісти, попри всі обіцянки тренера «Фенербахче» здолати їх, здобули перемогу. І це при тому, що господарів влаштовувала і нічия. Але підопічні Юрія Сьоміна налаштувалися таким чином, щоб суперник, котрого рятувала тільки перемога, полишив усі ілюзії. Тактику біло-сині обрали досить ефективну і звичну. Вони ніби віддали м’яча турецьким футболістам, а самі зосередилися на швидких контратаках. Цікаво, що в атаці гості необхідного простору не мали, бо їх досить вправно пресингували кияни.

Лише на лівому фланзі оборони «Динамо» мало невеликі проблеми. Натомість у центрі надійно діяли Михалик і, що особливо приємно, Діакате (у холоднечу, коли навколо арени лежить сніг, цьому хлопцеві грати раніше, либонь, не доводилося). Великий обсяг роботи і надійність продемонстрував інший шанувальник зимового футболу бразилець Бетао.

Забили динамівці з лівого флангу атаки і досить ефектно. Тут пальму слави з Єременком, котрий виявив майстерність і упевненість, має право розділити Мілевський. Він чудово прочитав ситуацію і виклав таку передачу колезі, що пальчики лизати. Взагалі, одна з приємних рис нинішнього «Динамо» — прогрес цього форварда, котрий стає помітною постаттю в команді. Головне, що він вірить своєму тренерові, а той, у свою чергу, може налаштувати Артема якнайкраще. Одне слово, триває приємне викладання і сприйняття науки здібним учнем.

Особливо привабливою гра Мілевського (з постійними загостреннями і великою кількістю зароблених штрафних) спостерігалася на тлі дій іншого нападника господарів. Бангура переживає не найкращий період і продовжує демонструвати тактичні похибки. Він зловживає неточними і непідготовленими ударами. Тому Сьомін замінив Бангуру. Інша річ, що і Кравець, котрий прийняв естафетну паличку у сенегальця, діяв іще гірше. Змарнував купу моментів, тож і був замінений.

— На кону стояв вихід до Кубка УЄФА, — сказав на прес-конференції після зустрічі наставник «Динамо». —Тому була серйозна гра за результат із солідним акцентом на оборону. Ми мали труднощі зі складом, бо в нас є хворі і травмовані. Але команда виявила характер, тому всі молодці. Завдання намагалися виконувати чітко й сумлінно, як і домовлялися. Звісно, раді й задоволені, що закінчуємо рік на гарній ноті. Хочу також привітати донецький «Шахтар» і харківський «Металіст» — уперше три команди з України вийшли до весняної стадії єврокубків. Це великий успіх для українського футболу.

Гадаю, що ми гідно виступили в Лізі чемпіонів —нарешті після тривалої перерви виграли вдома, виграли на виїзді і здобули вісім очок. Перемогли всі разом: команда, люди, котрі на неї працюють. Виграли також уболівальники, які, незважаючи на холодну погоду, прийшли нас підтримати. Тепер нам усім треба добре відпочити, бо рік був дуже складний...