Для першочергових невідкладних робіт з ліквідації наслідків липневого паводку на шляхах Закарпаття обласній службі автомобільних доріг з державного бюджету було виділено 28 мільйонів 850 тисяч гривень.

Їх спрямували на облаштування захисних споруд, відбудову та ремонт мостів, відновлення земляного полотна та дорожнього покриття. На 1 листопада ці кошти освоєно в повному обсязі. Проте для остаточного завершення робіт на дорогах загального користування, забезпечення безперебійного руху автотранспорту, особливо в зимових умовах, до кінця поточного року вкрай необхідне додаткове асигнування щонайменше на 7 мільйонів гривень. Закарпатські шляховики мають змогу їх освоїти, тим більше, що погодні умови дають змогу це зробити.

Досвід катастрофічних паводків 1998 та 2001 років засвідчив, що всі зруйновані тоді дорожні об’єкти, на яких виконано весь комплекс протиповеневих робіт, під час цьогорішнього паводку руйнувань не зазнали. Про це йшлося і на черговій сесії облради. Тож депутати ухвалили відповідне звернення до Міністерства транспорту та зв’язку з проханням виділити ці кошти в рамках програми протипаводкового захисту басейну річки Тиса.