Раніше й обласна рада, й обласна державна адміністрація мирно співіснували на одному сайті. Якихось нарікань на таку співпрацю не виникало. Однак, як кажуть, усе змінюється, все розвивається. Життя вимагає більш оперативних і сконцентрованих підходів до вирішення багатьох питань. У тому числі — і в місцевому самоврядуванні. Тож із метою забезпечення обласною радою тіснішої взаємодії і зв’язків з територіальними громадами, місцевими органами виконавчої влади та посадовими особами місцевого самоврядування і просто людьми і було створено інтернет-сайт.

Поки що він складається з п’ятнадцяти основних розділів. У розділі «Кіровоградська область» відвідувачі зможуть ознайомитися з історією регіону, в розділі «Адміністративно-територіальний устрій» — переглянути перелік районів Кіровоградської області та отримати деталізовану інформацію стосовно кожного з них. А в розділі «Депутатський корпус» знайшла своє місце інформація про склад президії, постійних комісій, депутатських груп і фракцій, а також про місце роботи депутатів. У розділі містяться опубліковані статті депутатів, графіки і місця прийому. Оприлюднюється на сайті й інформація про здійснення закупівель товарів, робіт та послуг за рахунок коштів державного бюджету, про основні напрями бюджетної політики та про спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст області. На додаток тут можна знайти рішення обласної ради п’ятого скликання. А на завершення — телефонний довідник місцевих рад області та інша контактна інформація.

Наразі найбільше задоволені новим сайтом журналісти. Вони перші дізналися про новий сайт, їм поки що він найбільше й прислужиться.

На знімку: сайт презентують керуючий справами обласної ради Юрій Михалевський (ліворуч) і завідувач відділу організаційного забезпечення Юрій Семенюк.

Фото автора.