Конституційний Суд підтвердив повноваження Держфінпослуг

Зокрема, у своєму рішенні, оголошеному вчора, Конституційний Суд вирішив, що положення п.11 ч.1 ст.36 Закону України «Про страхування» та п.4 ч.1 ст.28 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» треба розуміти як повноваження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України у справах нагляду за страховою діяльністю, які вона реалізує шляхом видання нормативно-правових актів.

Йдеться про передбачені вказаними пунктами повноваження Держфінпослуг щодо здійснення реєстрації та ведення Державного реєстру фінансових установ, встановлення обмежень на суміщення надання певних видів фінансових послуг, здійснення контролю за достовірністю інформації, що надається учасниками ринку фінансових послуг тощо.

Зокрема, Конституційний Суд зазначив, що Держфінпослуг має право в межах своєї компетенції встановлювати правила здійснення нагляду за страховою діяльністю, визначати, зокрема, обов’язкові нормативи достатності капіталу та інші показники і вимоги, що обмежують ризики по операціях з фінансовими активами.

Богдан ЛАВРЕНЮК.

Триває робота над текстом коаліційної угоди

Учора відбулося засідання фракції «Наша Україна—Народна самооборона», під час якого народні депутати вирішили продовжити роботу над текстом коаліційної угоди, повідомили у прес-службі фракції «НУ—НС». Нагадаємо, що у вівторок фракція «Наша Україна—Народна самооборона» схвалила рішення розпочати переговори стосовно створення коаліції із фракціями БЮТ та Блоком Литвина і доручила провести переговори голові фракції В’ячеславу Кириленку та його заступникам Роману Зваричу, Борису Тарасюку, Тарасу Стецьківу і Руслану Князевичу.