Віктор Ющенко привітав новообраного Голову українського парламенту Володимира Литвина, повідомила прес-служба Президента України.

«Сподіваюся, що обрання на цю відповідальну посаду такого досвідченого і виваженого политика, як Володимир Михайлович, дасть можливість розблокувати роботу вищого законодавчого органу країни», — зазначив глава держави.

«Хочу привітати увесь парламент з першим кроком на шляху до відновлення повноцінної дієздатності Верховної Ради України. Констатую: кожен день політичної лихоманки занадто дорого коштував країні і кожній українській сім’ї зокрема. Працюючий парламент має кардинально підвищити якість законодавчого забезпечення антикризової політики та встановити жорсткий контроль за її реалізацією, передусім діями уряду», — сказав Віктор Ющенко.

У цьому контексті глава держави закликав народних обранців невідкладно приступити до розгляду та ухвалення антикризових законопроектів і проекту державного бюджету на 2009 рік. «Необхідною умовою для цього є дієва і спроможна де-юре і де-факто парламентська коаліція», — наголосив Президент України.

Віктор Ющенко побажав Володимиру Литвину успіхів у надзвичайно складній та відповідальній роботі.