Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запевнила, що найближчими днями Кабінет Міністрів завершить роботу над проектом держбюджету 2009 року та передасть його на розгляд парламенту.

Рішення про створення у Верховній Раді нової коаліції завершило політичну кризу та створило всі підстави для мінімізації впливу світової фінансової кризи на Україну. Про це Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила на вчорашньому засіданні уряду, на якому обговорювали концепцію державного бюджету на 2009 рік, яка базується вже на нових макроекономічних показниках, відкорегованих через наслідки світової фінансової кризи.

Прем’єр відзначила, що рішення про створення демократичної коаліції є «доброю новиною» для України. «Ви знаєте, що після затяжної політичної кризи був зроблений дуже впевнений і правильний крок щодо поновлення демократичної коаліції, але в новому форматі з входженням до демократичної коаліції Блоку Володимира Литвина», — підкреслила Юлія Тимошенко. Вона також привітала народних депутатів і лідерів фракцій з обранням глави парламенту.

«Я переконана, що старт покладено, причому покладено в дуже визначний день — вчора був день Георгія Переможця», — сказала глава уряду і додала, що Кабінет Міністрів консолідовано співпрацюватиме із спеціальною антикризовою командою, яка буде утворена у Верховній Раді фракціями нової парламентської коаліції.

Водночас вона повідомила, що Кабінет Міністрів внесе до парламенту пакет відкорегованих антикризових законопроектів та очікує, що народні обранці розглянуть документи в першочерговому порядку.

А склад уряду, повідомила Юлія Тимошенко, найближчими днями буде посилено представниками нової коаліції. «Я гадаю, що в найближчі дні ми зможемо привести до повноцінного керівництва Фонд державного майна і Антимонопольний комітет. По суті, є надія, що Україна запрацює», — заявила вона.

Прем’єр-міністр також впевнена, що Верховна Рада ухвалить програму дій уряду.