У Комітеті з питань соціальної політики та праці відбувся «круглий стіл», присвячений обговоренню нової редакції Закону «Про організації роботодавців». У дискусії взяли участь народні депутати України, представники міністерств, відомств, об’єднань профспілок та роботодавців.

Голова комітету Василь Хара (на знімку) зауважив, що від прийняття чинного Закону «Про організації роботодавців» вже пройшло чимало часу, і практика застосування закону виявила чимало недоліків, які перешкоджають діяльності організацій роботодавців, а також налагодженню соціального діалогу. Тож нині настала потреба внести зміни. За словами одного з авторів законопроекту, першого заступника голови комітету Олега Шевчука, основними причинами, які спонукали до напрацювання змін до чинного закону, стали невідповідність окремих його положень Конвенції Міжнародної організації праці про свободу асоціацій та захист права на організацію, потреба вдосконалення порядку легалізації організацій роботодавців та розширення їхніх прав. Парламентарій вважає, що нову редакцію закону варто ухвалювати одночасно із законом про соціальний діалог, який нещодавно прийнято в першому читанні кількістю голосів, що перевищує конституційну більшість. «Це закони, які не мають політичного забарвлення і можуть ухвалюватися у сесійній залі більш як 400 голосами», — наголосив О. Шевчук.

Заступник генерального директора Федерації роботодавців України Василь Надрага наголосив, що одним із інститутів демократії та громадянського суспільства є інститут соціального договору, який передбачає включення до діалогу робітників і роботодавців. «Сьогодні треба будувати цивілізовані взаємовідносини між робітниками і роботодавцями, і для такого діалогу повинні існувати певні інституції, якими є організації роботодавців, — зазначив В. Надрага. — І треба чітко регламентувати, хто такі організації роботодавців, у який спосіб вони об’єднуються, що роблять, які мають повноваження в соціальному діалозі, тобто у діалозі між владою, профспілками, роботодавцями та найманими працівниками».

Предметом обговорення були такі положення законопроекту — запровадження повідомного порядку легалізації організацій роботодавців та їх об’єднань замість державної реєстрації, розширення прав таких організацій у процесі розробки та аналізу ефективності регуляторних актів, законотворчої діяльності, запровадження відрахувань від фонду оплати праці підприємства на забезпечення діяльності організацій роботодавців тощо.