Запорізька область може втратити тваринницьку галузь. Таку думку висловив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час робочої поїздки на агрофірму «40 років Жовтня» в Куйбишевському районі, повідомляє Управління у справах преси та інформації Запорізької ОДА.

— Цінова політика на сільгосппродукцію і коливання курсу валют боляче «б’ють» по аграріях, тому шукатимемо шляхи допомоги. Інакше область може взагалі втратити тваринницьку галузь, — зазначив О. Старух.

Попри всі зусилля одного з флагманів тваринництва регіону — 800 голів племінних корів, високі надої, на сьогодні й він переживає не кращі часи. Обсяги виробництва тваринницької продукції знижуються. За останні три роки в Куйбишевському районі поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на чверть. Причина — збитковість виробництва, причому позитивних результатів не дає навіть запровадження найновіших світових технологій. У пошуках шляхів збереження молочної галузі агрофірма цього року взяла банківський кредит та побудувала сучасний комплекс для утримання та доїння корів. Обладнання поставила і змонтувала німецька фірма.

Ось тільки через високі кредитні ставки та зростання курсу іноземної валюти господарство вже має віддати вдвічі більше, ніж позичило на початку року. При цьому власне зерно, вирощене нинішнього сезону, хлібороби не можуть продати через низьку закупівельну ціну.