Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань постачання української зброї, боєприпасів та військової техніки до Грузії наполягає на заслуховуванні в парламенті свого звіту та голосуванні за відповідний проект парламентської постанови, яку вже зареєстровано.

Про це повідомив на брифінгу голова ТСК Валерій Коновалюк (фракція Партії регіонів). За його словами, три місяці розслідування комісії були «надзвичайно складними», оскільки члени ТСК «відчули той негатив чинної влади, яка будь-якою ціною намагається уникнути відповідальності за скоєні порушення».

Депутат також заявив, що позбавлення його міністром оборони військових звань офіцера запасу, які було присвоєно за проходження військової служби упродовж 17 років, є черговою провокацією з боку влади. «Цією акцією нинішня влада на чолі з Ющенком показала дріб’язковість, аморальність і своє істинне обличчя, — вважає В. Коновалюк. — Люди, які декларували демократичні цінності, ввели країну в стан повного дефолту і довели до соціального відчаю та потрясінь. Всі ці акції мають лише одну мету: будь-якою ціною дискредитувати слідчу комісію та її голову, вплинути на звіт у парламенті».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.