Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов назвав переломним моментом операцію військовими силами АТО з відновлення контролю над містом Слов’янськ. «Сьогодні настав переломний момент у боротьбі з тероризмом на Сході нашої країни. Сепаратисти намагались перетворити Слов’янськ на символ боротьби проти нашої Батьківщини, але саме це місто стане символом перемоги незалежної та єдиної України над російськими найманцями та терористами», — цитує главу парламенту його прес-секретар.
 Парламент оперативно розгляне матеріали щодо депутатів, підозрюваних у сепаратизмі, в разі надходження відповідних документів з Генеральної прокуратури. Про це, за повідомленням парламентської прес-служби, заявив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у неділю в інтерв’ю програмі «Подробиці тижня» (телеканал «Інтер»).
«Тільки-но Генеральна прокуратура, провівши ретельне слідство, подасть нам матеріали на тих, хто підозрюється в сепаратизмі або сприянні сепаратистам, Верховна Рада не гальмуватиме цей процес і, об’єктивно розглянувши це питання, дозволить слідчим органам за-
арештувати тих депутатів, які працюють проти власної країни», — сказав він.
Також керівник парламенту повідомив, що жодного подання Генеральною прокуратурою поки що не внесено.
«Я із задоволенням поінформую громадськість, громадян України про надходження таких матеріалів. Повірте, вони не лежатимуть десь у шухляді, вони одразу будуть запущені в роботу», — додав О. Турчинов.
Голова Верховної Ради також повідомив, що він доручив Службі безпеки України провести розслідування щодо набуття російського громадянства Віктором Януковичем-молодшим та сином Пшонки Артемом, наголосивши, що в разі підтвердження цієї інформації «вони автоматично будуть позбавлені депутатського мандата».
Олександр Турчинов також наголосив, що останні соціологічні дослідження на Донбасі вчергове підтверджують «брехливість та підступність російської пропаганди».
«Ці дослідження ще раз підтверджують брехливість та підступність російської пропаганди, яка розповідає, що всі мешканці Донецької та Луганської областей мріють від’єднатися від України або приєднатися до Російської Федерації», — сказав він та додав: «Це брехня. Більшість громадян хочуть жити в мирі, жити в Україні. І наше завдання — визволити їх від терористів, російських найманців, які сьогодні практично тероризують Донбас».
Коментуючи результати опитування щодо рівня довіри мешканців Донбасу Президентові Російської Федерації В. Путіну, О. Турчинов нагадав, що приблизно рік тому цей показник сягав 70 відсотків. «І те, що цей показник знижується нині до 34 відсотків, то ще місяць-другий — і буде мінус 70 — тобто недовіра до цієї людини, яка фактично винна в тих жахливих подіях, які сьогодні відбуваються в Донецькій та Луганській областях, зростає», — заявив глава парламенту.