Футбол. Ще в суботу близько 16.00 авіалайнер із футболістами «Шахтаря» і особами, котрі його супроводжують, на борту взяв курс на Іспанію.

До Барселони для участі в заключному турі групового раунду Ліги чемпіонів (група С) «Шахтар» вирушив у такому складі: воротарі — Андрій П’ятов, Рустам Худжамов, Богдан Шуст, Юрій Вірт; оборонці — Томаш Гюбшман, Разван Рац, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Дмитро Чигринський, Артем Федецький, Володимир Єзерський; півоборонці — Ігор Дуляй, Фернандіньо, Жадсон, Маріуш Левандовський, Олексій Гай, Вілліан, Даріо Срна, Ілсіньо; нападники — Євген Селезньов, Луїс Адріано, Олександр Гладкий, Брандау, Марсело Морено.

Нині «Барселона», з усього видно, перебуває в чудовій формі. В 14-му турі чемпіонату Іспанії вона вдома розгромила з рахунком 4:0 «Валенсію», котра, подейкують, знаходиться на межі фінансової кризи. М’ячі в тому поєдинку забивали лише двоє — Тьєррі Анрі (20, 28, 79) і Дані Алвеш (46).

Склад «Барселони»: Вальдес, Дані Алвеш, Маркес, Пуйоль, Абідаль, Туре, Гаві (Кейта, 84), Гудйонсен, Анрі, Мессі (Педро, 81), Глеб (Кркич, 72).

Отже, сьогодні на знаменитому барселонському «Камп Ноу» о 21.45 за київським часом розпочнеться матч чемпіона України з каталонським клубом. Для обох суперників цей поєдинок турнірного значення вже не має. Адже «Барселона» достроково забезпечила собі місце у 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, а «Шахтар» зіграє в 1/16 розіграшу Кубка УЄФА (матчі відбудуться 18/19 і 26 лютого, нагадаємо, таке право здобув і харківський «Металіст»). Але ніхто не скасував такого поняття, як престиж, авторитет, гідність. Тому, немає сумніву, обидва колективи змагатимуться по-справжньому.

До речі, зустріч обслуговуватиме суддівська бригада з Англії: арбітр — Майкл Райлі. Йому допомагатимуть Деррен Кенн і Філіп Шарп. Четвертий суддя — Мартін Аткінсон. Делегатом УЄФА на поєдинок призначили Метіна Казанціоглу з Туреччини, а суддівським спостерігачем — Дані Корена з Ізраїлю.

А от для київського «Динамо» завершальна зустріч групового раунду Ліги чемпіонів проти стамбульського «Фенербахче» важить чимало. Динамівцям обов’язково треба виграти її або звести унічию, щоб посісти третє місце в групі G. Тоді вони гратимуть у Кубку УЄФА.

Турецький клуб сьогодні прилітає до Києва. В останньому турі національного чемпіонату він мінімально переграв на виїзді «Денізліспор» — 1:0. М’яча забив Емре на 60-й хвилині.

«Фенербахче» грав у такому складі: Волкан Демірель, Гекхан Генюл (Ондер Турачі, 75), Еду, Лугано, Роберто Карлос, Казим-Річардс, Сельчук Сахін, Госіко (Емре, 58), Ведерсон (Дейвід, 58), Алекс, Гуїза.

Таким чином, «Фенербахче» довів свою безпрограшну серію в чемпіонаті Туреччини до восьми матчів, завдяки чому «канарки» практично впритул наблизилися до лідера — «Трабзонспора». Втім, доля головного тренера Луїса Арагонеса багато в чому залежатиме саме від результату матчу в Києві. Адже для керівництва «Фенербахче» перемоги в єврокубках набагато важливіші за локальні успіхи...

Поєдинок «Динамо» — «Фенербахче» розпочнеться завтра о 21.45 на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського.

На знімку: грають «Шахтар» і «Динамо».

Фото прес-служби ФК «Шахтар».