Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. Пропущений матч 16-го туру.

«Іллічівець» (Маріуполь) — «Динамо» (Київ). 3:4. 8 500 глядачів. Арбітр — Абросімов (Одеса). Голи: Кривошеєнко, 63 (п), Іващенко, 79, Михалик, 86 (автогол) — Бангура, 16, Мілевський, 24, Алієв, 39, Гіоане, 75.

Бомбардири: Ісмаель Бангура («Динамо») — 12 м’ячів, Джексон Коельо («Металіст») — 10, Артем Мілевський («Динамо»), Олександр Косирін («Чорноморець») — по 8.

На перший погляд, «Динамо», особливо в другому таймі, грало... без оборони. Адже дозволило одному з аутсайдерів забити три (!) м’ячі. Втім, все не так просто. Як висловився півоборонець гостей Алієв, атакувальна група «Динамо» не перевантажувала себе роботою в захисті. «У другому таймі нам було важко, могли і програти. Попереду створювали моменти, але не могли їх реалізувати. А позаду весь час виникали проблеми. Сьомін правильно каже, що атакувати й оборонятися треба всією командою. Та чомусь наші футболісти з групи атаки не підключалися до оборони».

А ось що сказав про зустріч сам Юрій Сьомін:

— Либонь, глядачам такий поєдинок сподобався — багато забитих м’ячів. «Іллічівець» створив біля наших воріт достатньо моментів. За рахунку 3:0 на нашу користь динамівці, повіривши в легку перемогу, втратили концентрацію. Хоча ми дуже задоволені результатом: здобули три очки і закінчили першу частину чемпіонату на першому місці. Для нас це вкрай важливо.

— У матчі з «Фенербахче» гратиме та сама лінія оборони, що й сьогодні?

— Помилок захисники наробили багато, але лінія оборони залишиться та сама, якщо всі будуть живі та здорові.

— Більша частина чемпіонату пройшла під егідою Прем’єр-ліги. Які можете визначити плюси й мінуси цієї організації?

— Як на мене, все рухається у правильному напрямку, чемпіонат добре організований. Єдине, хотілося б поступово покращувати інфраструктуру, але відразу це зробити неможливо. Потрібен час.

— Ваші враження від осінньої частини чемпіонату?

— Хороші враження, ми лідируємо, команда показувала добротний футбол. Незважаючи на те, що в цей період ми інколи грали без 6—7 основних гравців, у тому числі і в матчах Ліги чемпіонів. У нас було стільки травм, що можна заплутатися. Після поєдинку з лондонським «Арсеналом» хтось сказав, що в англійців стільки травмованих гравців, що вони виступали молодіжним складом. А насправді дев’ять футболістів цього молодіжного складу грають постійно. Через два дні після нашого матчу вони цим само складом плюс Адебайор перемогли «Челсі». Виходить, що інколи варто говорити «спасибі» і нашим футболістам за те, що вони добре грають. Їх є за що хвалити. Тоді, можливо, і футбол стане кращим. А сьогодні мені дуже сподобався «Іллічівець»...

...Тепер чемпіонат України пішов на тривалі зимові канікули. Його учасники відпочиватимуть і готуватимуться до другої частини турніру. Тренувально-підготовчий цикл наші елітні клуби розпочнуть в січні. Нагадаємо, що матчі 18-го туру відбудуться 28 лютого.