Для захисту киян від наслідків економічної кризи створено громадську ініціативу «Стабільність для Києва». Про це розповів на зустрічі з трудовим колективом Київського мотоциклетного заводу народний депутат від Партії регіонів, глава громадської ініціативи Василь Горбаль.

«Спад промислового виробництва дедалі більше відчувається в столиці, він зачепив практично всі підприємства», — відзначив він.

Народний депутат підкреслив, що в київській промисловості задіяно більше 170 тисяч чоловік. «Щоб захистити їх від наслідків кризи, я виступив ініціатором створення громадської ініціативи, якою ми хочемо об’єднати всіх, незалежно від політичних поглядів, і запропонувати діалог керівникам київських промислових підприємств для мінімізації впливу економічної кризи», — заявив Василь Горбаль.

У першу чергу в результаті такого діалогу, на його думку, мають бути враховані потреби і пропозиції промисловців під час формування бюджетної політики як Києва, так і країни в цілому.

«Я категорично проти штучного банкрутства київських підприємств. Тому зараз нам слід у першу чергу подумати, як зберегти підприємства, що працюють у Києві, і коли не збільшити обсяги виробництва, то хоча б не допустити їх скорочення», — сказав він.

Серед перших кроків, запропонованих Василем Горбалем, — тимчасовий мораторій на підвищення різноманітних тарифів і запровадження додаткових платежів, застосування спрощеного порядку перевірок, а також розробка програми здешевлення кредитів для підприємців на рівні міського бюджету.

Директор мотоциклетного заводу Ігор Куташев висловив упевненість в ефективності дій громадської ініціативи «Стабільність для Києва». На його думку, активні заходи, покликані протистояти кризовим явищам у промисловості, як і привернення уваги місцевої влади до важливості проблеми, уже є вагомим аргументом.