Новітня історія крізь призму серця

У чому причина наших невдач і негараздів, де шукати вихід із кризи, що склалася в країні, як допомогти українському народові? Відповіді на ці запитання шукає народний депутат, представник фракції БЮТ Віталій Корж у своїх нових книгах «Мій головний привілей» та «Крізь призму фактів».

У своїй публіцистиці автор не нав’язує власної точки зору й не пропонує готових рецептів, а лише розмірковує разом із читачем. Перше видання побачило світ минулого року, друге — вийшло цьогоріч. Однак книги не продовжують, а доповнюють одна одну і є своєрідною хронікою подій, у якій парламентарій подає новітню історію крізь призму свого серця.

«Радію, що маю привілей допомагати людям підніматися з колін, утверджувати гідність Української Нації й діяти в ім’я справедливості». Такими словами розпочинається «Мій головний привілей». Обидва видання Віталію Коржу вдалося зробити надзвичайно фактографічними, практично документальними. Вони відтворюють реальні епізоди подій, у яких автор безпосередньо брав участь. Автор не боїться гострих тем і відвертих чесних висловлювань, він сміливо подає точки зору своїх колег, випадкових знайомих, дописувачів. Водночас не спокушається політичними плітками, а використовує лише перевірені факти. Книги зацікавлять свідомого українського читача, якому не байдужі сьогодення й доля країни.

Священик став сільським головою

У селі Чорнолізцях Тисменицького району сільським головою став місцевий священик Григорій П’ятничук. Односельці надали йому перевагу з-поміж чотирьох інших кандидатів. Позачергові вибори сільських голів відбулися ще в чотирьох селах Прикарпаття. У них «війтами» стали колишній бухгалтер, правоохоронець у відставці, безробітний із вищою духовною освітою та директор школи. Серед обраних сільських голів — одна жінка.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківська область.