Саме так коротко можна охарактеризувати прожитий тиждень. Народні обранці спершу взяли паузу до четверга, а потім вирішили продовжити консультації.

У проміжку між цими двома подіями з’явилося чимало суперечливої інформації. Так, фракція «Наша Україна —Народна самооборона» прийняла рішення висунути кандидатом на посаду Голови Верховної Ради Івана Плюща. Його кандидатуру підтримав і Президент Віктор Ющенко. Однак у вівторок увечері стало відомо про формування коаліції двома мега-фракціями: Партії регіонів та БЮТ. Озвучив її на телебаченні заступник керівника фракції БЮТ Андрій Портнов. Згодом деякі засоби масової інформації повідомили, що базовими принципами формування нової коаліції стануть зміни до Конституції. За ними Президента мав обирати парламент, його повноваження суттєво урізалися, а прем’єра, навпаки, розширялися. Окрім того, повідомлялося, що обидві політичні сили домовилися Головою Верховної Ради обрати Віктора Януковича, якого згодом, після внесення змін до Основного Закону, мали обрати і главою держави. З’явилися навіть чутки про повернення у велику політику колишнього лідера об’єднаних соціал-демократів Віктора Медведчука, якому, мовляв, у новому складі уряду дістанеться портфель міністра юстиції.

Однак, схоже, цей план дав збій. У четвер прес-служба Партії регіонів повідомила про початок переговорів щодо створення антикризової коаліції з усіма фракціями парламенту. Підкреслювалося: йдеться лише про економічні питання, а ідеологічні регіонали пропонують не зачіпати. На зміну позиції ПР, можливо, вплинули слова Президента, який у четвер заявив, що не допустить виконання домовленостей між БЮТ і Партією регіонів щодо внесення змін до Конституції.

Отож, схоже, наступний тиждень стане вирішальним. Або народні обранці зуміють знайти алгоритм своєї роботи, або Віктор Ющенко видасть новий указ про дочасні парламентські вибори. Хоча Андрій Портнов у тій же телепередачі пообіцяв, що БЮТ знайде можливість для блокування і цього рішення глави держави.