Сьогодні — День Збройних Сил України

Товариші генерали і адмірали, офіцери, прапорщики та мічмани!

Товариші сержанти та старшини, солдати та матроси! Шановні і славні ветерани війни і військової служби!

Шостого грудня в нашій державі відзначають День Збройних Сил України. Цього дня український народ шанує всіх оборонців рідної землі. Саме тому це свято є символом нерозривного зв’язку поколінь і спадкоємності військових традицій, святом нинішніх захисників Вітчизни та всіх відважних і незламних воїнів, які у минулі часи здобули немеркнучу славу.

Сьогодні Україна будує сучасну армію, яка була б здатна адекватно реагувати на зовнішні та внутрішні виклики. Це складна і важлива справа, від успіху якої залежить спокій і впевненість нашого суспільства. Однак я впевнений, що всі відповідальні завдання до снаги патріотам та професіоналам, які нині служать в лавах Збройних Сил України.

Це свято єднає всіх: молодих воїнів, досвідчених офіцерів та сивих ветеранів, бо кожен з Вас — на своєму місці, своїми вчинками і своїми діями сприяв і сприяє розвитку Українського Війська, зміцненню обороноздатності нашої держави.

Цього святкового дня хочу запевнити Вас, що за будь-яких умов позитивні зрушення щодо запровадження гідних стандартів несення служби, життя та відпочинку будуть продовжені. Армія була і залишається сферою стабільного розвитку та модернізації.

Бажаю тим, хто служить, високих показників військової виучки та професійного зростання, тим, хто нещодавно звільнився, — вдалої адаптації на «гражданці», ветеранам — здоров’я, бадьорості духу та оптимізму. Хай в усіх Ваших родинах панують добробут, тепло і благополуччя!

Міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ.