У Львові відбулося спільне засідання Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської крайових організацій Народного руху України. Як повідомили в прес-службі керівника Івано-Франківської КО НРУ, народного депутата Романа Ткача, проводи галицьких областей вирішили «не входити в політичний союз з БЮТ, Партією регіонів, КПУ. Ці політичні сили сповідують антиукраїнську не прийнятну для НРУ ідеологію». Також на зібранні постановили «відновити переговорний процес з ідеологічно близькими, національними політичними партіями, активізувати роботу щодо розбудови партії, утвердження її як самодостатньої політичної сили». Про це йдеться у зверненні до всіх рухівських організацій та всіх рухівців країни.

Роман Ткач наголосив, що це позиція не лише трьох голів крайових організацій, а позиція трьох найбільших організацій. «Ми не відкидаємо співпраці з БЮТ, але тільки ситуативної. Я взяв програми НРУ і «Батьківщини» — вони несумісні, — заявив політик. За його словами, можливість самостійного походу на вибори є сьогодні «тим стрижнем, який може об’єднати Рух».

На засіданні прийнято звернення до Міністерства юстиції, в якому представники Народного руху просять дати правову оцінку дотримання норм статуту при проведенні XVІІІ позачергового з’їзду партії, який відбувся 16 листопада в Києві. Також вирішено провести до кінця року всеукраїнську конференцію і розглянути на ній питання подальшої роботи партії.

Нагадаємо, що частина НРУ на чолі з головою партії Борисом Тарасюком виступає за блокування з БЮТ, тоді як три найбільші партійні організації — Івано-Франківська, Тернопільська і Львівська — підтримують Президента Віктора Ющенка і виступають проти такого союзу.

Івано-Франківська область.