Першого дня зими севастопольських чиновників, які зібралися на апаратну нараду в міськдержадміністрації, порадували оптимістичним прогнозом: бюджет-2008 буде виконано. Хоча, як зізнаються фінансисти, є і приводи до песимізму, адже останнім часом на підприємствах зростає сума заборгованості з виплати зарплати і знижується фонд оплати праці. Але інерція, набрана міською скарбницею на початку року, рятує становище.

Покращити фінансове становище значною мірою могли б надходження від земельних торгів. Їх у Севастополі запланували на День Святого Миколая. І навіть оголосили, куди витратять виручені гроші — на оплату енергоносіїв.

Як доповідав на апаратній нараді начальник Головного управління ЖКГ Володимир Хібученко — місто поки що за природний газ не заборгувало: «На початок грудня в нас є навіть попередня оплата в розмірі 1 мільйона 600 тисяч гривень. Отримано ліміти на газ: вісім мільйонів кубометрів на першу декаду грудня».

Довідка «Голосу України»

Із запланованих 128 мільйонів гривень державних субвенцій Севастополю перерахували 103,5 мільйона гривень. Місто змогло освоїти 89 мільйонів.

Севастополь.