Футбол. Кубок УЄФА. Груповий раунд. 3 грудня. Третій тур. Група В. «Герта» (Німеччина)—«Галатасарай» (Туреччина). 0:1 (Барош, 69 (п).

«Металіст» (Україна, Харків)—«Олімпіакос» (Греція, Пірей). 1:0. Гол: Едмар, 87.

«Металіст»: Горяїнов, Майдана, Папа Гуйє, Обрадович, Ганчарчик, Валяєв, Слюсар, Бордіян, Едмар, Коельо (Конюшенко, 90+1), Фомін (Трішович, 81). Тренер — Мирон Маркевич.

«Олімпіакос»: Нікополідіс, Домі, Пападопулос, Антцас, Торосідіс, Пацацоглу, Дуду, Галлетті (Метроглу, 70), Джорджевіч, Беллускі, Санто. Тренер — Ернесто Вальверде.

Попереджено: Антцаса, 22, Галлетті, 35, Домі, 60, Валяєва, 70.

Арбітр — Вільям Коллам (Шотландія).

Харків. Стадіон «Металіст». 26 000 глядачів. 5 градусів.

Лише одразу після перерви грецька команда впродовж певного періоду володіла ініціативою. Гості додали у швидкості, почали діяти злагодженіше і, як наслідок, могли забити. На 50-й хвилині харків’яни в досить простій ситуації припустилися грубої помилки у власному карному майданчику. Мілан Обрадович не влучив по м’ячу, що летів. Його перехопив Діого Санто й опинився віч-на-віч із Олександром Горяїновим. Але нападник поспішив, пробив з ходу і промазав.

Ну дуже неприємний момент. Протягом решти часу харків’яни мали помітну перевагу. Вони частіше били по воротах, створили значно більше гострих моментів. Щоправда, на жаль, змарнували чимало з них. Особливо часто в таких ситуаціях опинявся Руслан Фомін. Не виходили у нього завершальні удари цього разу, хоч плач. Але, з другого боку, загалом він був дуже корисний команді, виконав величезний обсяг роботи.

Утім, не можна казати, що життя в наших футболістів було безхмарне. Адже «Олімпіакос» не був таким собі покірним ягням. Зовсім навпаки. Це дуже солідний суперник із добротними виконавцями, котрі мають чудові бійцівські якості і достатній досвід виступів у зустрічах такого рівня. Та все одно аргументи харків’ян виявилися вагоміші. Головне, що наші футболісти не вдалися до авантюрних дій. Вони досить добре оборонялися. І тут помітна роль відводилася досвідченому Горяїнову.

Розв’язка сталася під завісу зустрічі. До речі, це вже традиція, що «Металіст» проводить кінцівки матчів досить сконцентрованим. Так от, Мирон Маркевич замість Фоміна, котрий, либонь, втомився і дістав невеличке ушкодження, випустив Олександра Трішовича. Саме сербський півоборонець і розпочав переможну атаку. Це він перехопив м’яч біля карного майданчика гостей. Потім почали діяти Валентин Слюсар і Сергій Валяєв. А на ударній позиції опинився Едмар. І бразилець — молодчина — не схибив.

У цій групі залишилося зіграти ще два поєдинки (18 грудня): «Олімпіакос»—«Герта», «Бенфіка»—«Металіст». Але істотного впливу на турнірну ситуацію вони вже не матимуть. Хіба що харків’яни в разі перемоги в Лісабоні поміняються місцями з «Галатасараєм» у підсумковій таблиці. Але український і турецький клуби вже вийшли до 1/16 розіграшу Кубка УЄФА, матчі якого відбудуться 18 і 26 лютого 2009 року.

Переконливий старт

Гандбол. Скоп’є, Охрід (Македонія). Чемпіонат Європи. Жінки. Група В. 1-й тур. Норвегія—Іспанія. 21:21 (9:7). Україна—Португалія. 38:24 (17:14). У переможниць м’ячі закидали: Ніколаєнко — 9 очок, Шимкуте — 7, Вергелюк, Манагарова — по 6, Шеєнко — 4, Подпалова, Борщенко, Скунзяк — по 2.