Cільський голова вимагав хабара

Прокуратура Калуського району за матеріалами співробітників державної служби боротьби з економічною злочинністю порушила кримінальну справу щодо сільського голови однієї з сільських рад району. 52-річного посадовця підозрюють у хабарництві.

Мешканка села свого часу через уповноважену особу хотіла отримати від сільського голови рішення сесії сільської ради про виділення їй з земель запасу ділянки і оформлення її права власності на землю. Сільський голова не заперечував, однак за умови сплати йому за це 15 тисяч гривень. Під час отримання цієї суми його було затримано в службовому кабінеті.

Як повідомили в ЦГЗ УМВС в області, з початку цього року прикарпатська міліція задокументувала 36 фактів вимагання та отримання хабара службовими особами. За викритими фактами хабарництва порушено 31 кримінальну справу, а загальна сума хабарів становить майже 700 тисяч гривень. До кримінальної відповідальності притягуються сім сільських голів. Як правило, протиправні дії з їхнього боку пов’язані з вимаганням та отриманням хабарів за вирішення земельних питань.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківська область.

Винних в отруєнні дітей не знайшли

На сесії Чернівецької обласної ради заслухано звіт про захворювання дітей в дошкільних закладах обласного центру.

Головний державний санітарний лікар області Олександр Світличний повідомив, що остаточного джерела інфікування дітей у дитячих садках не встановлено. Хоча, за результатами останніх аналізів крові 18 працівників Чернівецького молокозаводу, що здійснював поставки молочної продукції до дитсадків, виявлено титри, які свідчать, що вони хворіли або хворіють на дизентерію. Звернули увагу й на те, що в дитсадках, порушуючи вимоги санітарного законодавства, не зберігали добові проби страв.

Сесія обласної ради рекомендувала встановити контроль за проведенням щоденного моніторингу захворюваності на гострі кишкові інфекції та закликала УМВС долучитися до розслідування фактів системних порушень в організації харчування дітей у дошкільних закладах Чернівців.

Сергій СУЛИМА.