Учора Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович (ліворуч) зустрівся з Президентом Республіки Таджикистан Емомалі Рахмоном.

Під час зустрічі Олександр Лавринович поінформував гостя про політичну ситуацію в нашій країні. Водночас сторони обмінялися думками з актуальних питань міжнародної та регіональної безпеки, а також обговорили питання співпраці у галузях культури і мистецтва, туризму, молодіжної політики, освіти, фізичного виховання і спорту та агропромисловому комплексі.

* * *

Свій офіційний візит до України Президент Республіки Таджикистан Емомалі Рахмон розпочав зі Львівщини. По прибутті він одразу ж поїхав у містечко Рава-Руська, що поблизу Львова. Тут на міському цвинтарі похований його брат Фазиддин Рахмон, який у 1959 році проходив у цих краях строкову службу і трагічно загинув від нещасного випадку. Учні місцевої гімназії доглядають на кладовищі могили січових стрільців, загиблих у Першій та Другій світових війнах, опікуються вони і могилою брата таджицького президента. Тож із почуття вдячності Емомалі Рахмон подарував учням гімназії два комп’ютери та телевізор.

Під час ділового сніданку з представниками влади Львівщини Емомалі Рахмон запросив українську сторону взяти участь у тендерах з будівництва в Таджикистані, а також висловив зацікавлення закупівлею нашої машинобудівної продукції та збільшенням транзиту через Україну.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.