Ранкове засідання 4 грудня

Учора в сесійній залі зареєструвалося 390 народних обранців. Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович повідомив, що на нараді керівників фракцій, яка відбулася у четвер напередодні засідання, з’ясувалося, що консультації стосовно обрання глави парламенту не завершено. Він також поінформував, що із 26 законопроектів, які тиждень тому зареєстровано в апараті Верховної Ради, тільки три готові до розгляду в сесійній залі.

Дванадцять документів уже опрацьовано в комітетах, і тепер вони проходять процедуру підготовки до розгляду. Ще одинадцять проектів законів мали розглядати в комітетах саме вчора і сьогодні. Олександр Лавринович укотре звернувся до своїх колег із проханням пришвидшити процедуру підготовки документів.

Під час ранкової консультації керівники фракцій вирішили винести на розгляд у четвер три питання. Передусім голосували за те, щоб заслухати виступи лідерів парламентських фракцій. Однак це питання набрало лише 95 голосів, тому виступів з трибуни не прозвучало. Потім народні обранці 353 голосами ухвалили провести у вівторок спеціальне засідання Верховної Ради, із запрошенням Президента, для обговорення ситуації, що склалася в державі. Більше трьох сотень голосів також набрали зміни в календарному плані Верховної Ради, згідно з якими наступний тиждень буде сесійним. За це проголосували БЮТ і Партія регіонів, ще вісім голосів дали представники «НУ—НС». Затим ранкове засідання оголосили закритим.

Учора народні депутати привітали із днем народження своїх колег Володимира Бондаренка, Юлію Ковальову та Святослава Олійника.

Надія СМІЯН.

Партія регіонів ініціює підписання антикризової коаліційної угоди

Учора Партія регіонів розпочала офіційні переговори стосовно підписання антикризової коаліційної угоди. Як повідомила прес-служба партії, документ складається виключно з економічних питань і не містить жодного ідеологічного моменту. Його основна мета — негайне виведення України з кризи і збереження робочих місць.

Водночас у прес-службі повідомили, що за переговори з БЮТ відповідає Андрій Клюєв, із «НУ—НС» — Олександр Єфремов, із КПУ — Володимир Рибак, із Блоком Литвина — Микола Азаров.