Футбол. Уперше «Кубок Першого каналу», який традиційно проходить в Ізраїлі в січні-лютому, відбудеться без московського «Спартака». Відмова спартаківців від участі в турнірі пов’язана з пізнім завершенням сезону — 18 грудня команда проводить виїзний матч у Лондоні із «Тоттенгемом» у груповому раунді Кубка УЄФА. Потім гравцям потрібно три-чотири тижні відпустки і повноцінний збір.

До речі, перед матчем із «Тоттенгемом» спартаківці проведуть 10-денний збір в Англії, оскільки прогноз синоптиків на першу половину грудня в московському регіоні невтішний — обіцяють велику кількість снігу і мінусову температуру.

А вчора в Москві відбулося жеребкування турніру «Кубок Першого каналу». За його підсумками було сформовано дві групи по чотири команди. В кожному із квартетів по два українські та російські клуби. На учасників чекає турнір в одне коло, після чого переможці груп у вирішальному матчі розіграють трофей.

Група 1. ЦСКА (Москва), «Динамо» (Київ), «Крилья Совєтов» (Самара), «Металіст» (Харків).

Група 2. «Зеніт» (Санкт-Петербург), «Динамо» (Москва), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Шахтар» (Донецьк).

Розклад, дати і місце проведення матчів стануть відомі пізніше.

Тренер київського «Динамо» Юрій Сьомін, котрий був присутній на церемонії жеребкування, заявив, що не шкодує через відсутність московського «Спартака».

Вистачає й інших хороших команд, — сказав Юрій Павлович. — Гадаю, це «Спартак» має шкодувати, що не заявився на турнір. Звичайно, злі язики говоритимуть, що турнір цей неважливий. То є чистісіньким лукавством та й годі. Результат для нас важливий. Скажу відверто, нам дуже приємно брати участь у цьому турнірі. Тут створено чудові умови для проведення матчів. Запрошую всіх українських і російських уболівальників приїхати підтримати свої команди до Ізраїлю, тим паче що спрощено візовий режим...