Запрягли і поїхали...

Відповідно до угоди генеральний підрядник з реконструкції НСК «Олімпійський» — Акціонерне товариство Холдингова компанія «Київміськбуд» — позавчора став до виконання першого етапу будівництва — монтажу залізобетонних конструкцій трибун нижнього ярусу. Протягом двох місяців по всьому периметру чаші стадіону триватимуть роботи. Забиватимуть у ґрунт 440 залізобетонних паль на глибину 22 метри.

На другому етапі будівельно-монтажних робіт ХК «Київміськбуд» у грудні 2008 року розпочне зведення підпірних стін на сході та півдні стадіону. Третій етап будівництва — перенесення інженерних мереж. За час проведення реконструкції планується перекласти інженерні мережі, що проходять територією стадіону. Зокрема, тепломережі, газопроводи, електромережі, водопровід та Новопрозорівський колектор. Генеральний проектувальник цих робіт — інститут «Київінжпроект».

«Золотий м’яч» у Роналду

Щорічну футбольну премію «Золотий м’яч» за підсумками 2008 року одержав нападник англійського клубу «Манчестер юнайтед» і збірної Португалії Криштиану Роналду.

Засновник премії — французький тижневик France Football — повідомив на своєму інтернет-сайті, що португальський футболіст переміг за підсумками голосування 96 спортивних журналістів із усього світу. Премія «Золотий м’яч» уважається однієї з найпрестижніших у світі футболу і вручається щорічно з 1956 року кращому футболістові Європи.

І «Дніпро» визначився з наставником

Як повідомляє офіційний сайт ФК «Дніпро», після закінчення осінньої частини чемпіонату України Володимира Бессонова затверджено на посаді тренера. З кінця серпня він виконував обов’язки наставника команди, зумівши стабілізувати її гру. Втім, на зимові канікули дніпропетровці пішли, посідаючи сьомий рядок у таблиці чемпіонату Прем’єр-ліги. «Я був готовий до будь-якого рішення керівництва, — прокоментував подію 50-річний фахівець. — Але за виявлену довіру дякую. Уже сьогодні ми з футболістами починаємо підготовку до другої частини сезону».

Нас розсудять шотландці

Як відомо, сьогодні в Харкові «Металіст» у рамках четвертого туру групового етапу Кубка УЄФА у групі «В» прийматиме грецький клуб «Олімпіакос» (Пірей). А обслуговуватиме цей поєдинок бригада арбітрів з Шотландії на чолі з Вільямом Колламом. Йому допомагатимуть Кіт Сорбі та Гордон Міддлтон. Четвертий рефері — Алан Муйр. Делегатом УЄФА на матчі буде Ярослав Дудл із Чехії, а суддівським наглядачем — добре знайомий нам норвежець Руне Педерсен.

Дорогоцінний сплав

Кульова стрільба. Бєлосток (Польща). Міжнародний турнір. Олімпійська чемпіонка з України Олена Костевич виграла одразу дві медалі, золоту та бронзову, у вправі ПП-2 (пневматичний пістолет, 10 м, 40 пострілів).

«Сокіл» наздогнав лідера

Хокей. Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Сокіл»—«Рязань» 5:4 (Б). Після цієї перемоги кияни наздогнали лідера — ХК «Дмитров». Обидва клуби набрали по 78 очок.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.