Міський бюджет дав змогу реалізувати важливі проекти

В Одеській міській раді відбувся звіт міського голови Едуарда Гурвіца перед одеситами про роботу виконавчого комітету.

Пряму трансляцію із залу засідань вели п’ять одеських телеканалів. На Думській площі було встановлено світлодіодний екран, на якому п’ять тисяч городян, що прийшли на площу, могли спостерігати за виступом Едуарда Гурвіца. У 2007 році, заявив міський голова, бюджет Одеси перевищив 2 млрд. гривень. З них майже 400 млн. грн. становив бюджет розвитку, що дало можливість реалізувати важливі для міста проекти. Було проведено шість земельних аукціонів, де продано 18 земельних ділянок загальною площею 14,5 гектара. Витрати за рахунок коштів депутатського фонду Одеської міськради становили 4 млн. 200 тисяч грн. На ці гроші було зроблено ремонти в дитячих будинках, школах, дошкільних установах, придбано медичне обладнання для міських лікарень. На програму надання соціальних послуг та інших видів соціальної допомоги витрачено 43 млн. грн. Щомісяця 21 тисяча незаможних одеситів одержує дотацію на придбання хлібобулочних виробів. Крім того, 3,5 млн. грн. цільової дотації було виділено ТОВ «Одеський коровай» для забезпечення одеситів соціальним хлібом. Більш як шість тисяч одеситів отримали матеріальну допомогу на хірургічні операції, оперативне лікування органів зору, слухопротезування, забезпечення засобами реабілітації.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.

Скасували випуск облігацій

Запорізька міська рада прийняла рішення про скасування випуску облігацій внутрішньої місцевої позики серії «Н» на загальну суму 25 мільйонів гривень у зв’язку з фінансовою кризою. Це зроблено з метою скорочення дефіциту бюджету розвитку та зменшення навантаження на місцевий бюджет, пов’язаного з обслуговуванням боргового зобов’язання міськради у 60 мільйонів гривень.

Саме на таку суму було здійснено випуск облігацій четвертої внутрішньої позики, найбільшим покупцем яких був АКБ «Форум» (м. Київ). Подальше розміщення облігацій стало неможливим у зв’язку з високим рівнем відсоткових ставок і відсутністю попиту на ринку.

Микола МАНЬКО.

Запорізька область.