Створена у грудні 1988 року, наша газета стала першим діловим виданням не тільки на території України, а й на просторах колишнього Радянського Союзу. Вона стала дзеркалом економічних явищ, що відбувалися в нашій країні. Після розпаду Союзу в Україні потроху почав розвиватися приватний бізнес. У той час і наша газета була невеликим рекламним виданням, що відображало перші кроки підприємництва, яке зароджується. Але поступово слова «бізнесмен», «підприємець», що мали негативний характер, перетворюються на характеристику людей енергійних і заповзятливих. Країна стає на нові рейки. Важко пробивається малий і середній бізнес, а газета «Посередник» дійсно стає посередником і не тільки між тими, хто продає й купує, а й між приватними підприємцями та економікою молодої України.

Вона поступово перетворюється на цікаве й затребуване видання, зростає її тираж, розширюється географія її поширення, її знають не тільки в ближньому, а й у далекому зарубіжжі. З невеликого рекламного видання вона перетворюється на 68-шпальтову кольорову газету, видавану 100-тисячним тиражем, з корпунктами не тільки у всіх регіонах України, а й за кордоном.

На її сторінках висвітлюються найактуальніші питання, пов’язані з економікою, виступають відомі банкіри, економісти, підприємці. Про різноманіття її тематики свідчать такі рубрики: ділові новини, актуальні інтерв’ю, реклама й політичний менеджмент, товари й ціни, банки, ділові досьє, юридичні консультації, бюро споживача, податки й бухгалтерія, дозвілля, ваше здоров’я та багато інших, що змінюються залежно від інтересів читачів.

Україна стала самостійною державою й з її світовим визнанням у столиці одне за іншим почали відкриватися закордонні дипломатичні представництва. І це відразу знайшло відображення на сторінках нашої газети. Про налагодження зовнішньоекономічних зв’язків між Україною і зарубіжжям наші читачі дізнавалися з інтерв’ю з дипломатами різних країн, з репортажів з міжнародних форумів та виставок. Тож у газеті з’явилася нова рубрика «Зовнішньоекономічні зв’язки», що є й тепер. Тут крім інтерв’ю й бесід із представниками закордонного бізнесу постійно публікуються пропозиції закордонних фірм і підприємців, що викликають жвавий інтерес наших читачів. Адже недаремно наша газета називається міжнародною.

На сторінках газети вперше побачили світ і багато творів нашого головного редактора, заслуженого журналіста, письменника Владлена Новожилова. У рубриках «Тайм-аут», «Клуб подорожей» не раз друкувалися його повісті й оповідання, які згодом увійшли до його книги.

Газета росла й розширювалася. Навколо неї виник концерн «Посередник», до якого увійшли районна газета «Шулявка», комерційний відділ, відділ книговидання.

За 20 років багато чого змінилося в економіці й політиці країни. З’являлися й зникали підприємства, у тому числі й газетні видання, а ми живемо й процвітаємо.

За всю нашу багаторічну історію газета не раз перемагала у всіляких конкурсах, нагороджувалася різними званнями, преміями, грамотами й призами, але найважливіша для нас нагорода — це визнання й любов наших читачів. І ми вдячні їм за це.

Якщо ми цікаві читачам, то можна вважати, що недаремно був пройдений нами шлях завдовжки в 20 років. Дякуємо всім тим, хто пам’ятає нас, вірить нам і читає!