На посаду глави парламенту висуватимуть Івана Плюща

У депутатських фракціях

Фракція «Наша Україна — Народна самооборона» висуне кандидатуру Івана Плюща на посаду Голови Верховної Ради. Про це повідомив депутат від «НУ—НС» Олександр Омельченко після зустрічі Президента Віктора Ющенка з депутатами-«нунсівцями».

Кандидатуру Плюща, за словами О. Омельченка, підтримала більшість депутатів фракції, а також глава держави.

Президент очолив «Нашу Україну»

Партійні рядки

Президент Віктор Ющенко очолив партію «Народний союз «Наша Україна». За це рішення одностайно проголосували делегати VІ з’їзду партії, який проходив у Києві в закритому режимі минулої суботи.

Глава держави, цитує його прес-служба, наголосив, що сьогодні всі дії влади мають бути спрямовані на подолання економічної кризи. Це вимагає оперативного впровадження дієвих механізмів, передусім законодавчих. Тож Віктор Ющенко наголосив на необхідності відновлення дієздатності Верховної Ради і обрання її голови. Президент вважає, що першочерговим питанням роботи парламенту у грудні мають бути антикризові заходи.

Він також зазначив, що в умовах економічної кризи уряд повинен припинити популізм, який і став однією із причин цієї кризи в Україні. «Коли на початку року формується популістична політика без узгодження з бюджетом, у другому півріччі ми пожинаємо плоди», — сказав він. За словами Віктора Ющенка, «пом’якшити удари кризи можна, проводячи здорову економічну політику». «Я не переконаний, що сьогоднішній уряд готовий це зробити», — сказав Віктор Ющенко.

Говорячи про діяльність фракції «НУ—НС» у Верховній Раді, Президент закликав «Нашу Україну» реагувати на випадки, коли народні депутати не дотримуються політичної позиції, визначеної керівними органами. «Фракція повинна бути більш дисциплінованою і консолідованою», — наголосив В. Ющенко. Віктор Ющенко закликав членів «НУ—НС» до консолідованої роботи у непростий для країни час.

Водночас народний депутат від фракції «НУ—НС» Ксенія Ляпіна зазначила, що В. Кириленко залишиться керівником їхньої фракції. А глава держави, за її словами, може очолити список кандидатів у депутати від партії «Наша Україна» у разі проведення позачергових парламентських виборів.