Футбол. Минулого тижня відбулося свято-відкриття ІV Всеукраїнського чемпіонату серед школярів, який проводить молодіжний мобільний бренд «Djuice» за підтримки Міністерства освіти та науки України. Паралельно зі змаганнями юних футболістів пройдуть ІІ Всеукраїнський чемпіонат груп підтримки та он-лайн конкурс футбольних прапорів для вболівальників.

У церемонії відкриття четвертого сезону загальнонаціонального футбольного турніру серед школярів узяли участь представники компанії «Київстар», Міністерства освіти і науки України та учасники команд—переможців 2008 року.

Представник тернопільської школи №27, котра виграла попередні змагання, Володимир Пришнівський відзначив велике значення турніру. «Наша команда багато і сумлінно тренувалася. За нас уболівали всі учні і вчителі нашої школи, батьки. Тому й прийшов успіх».

Чемпіонат традиційно складатиметься з чотирьох етапів: кваліфікаційний (20—21 грудня 2008 року); міський (21—22 березня 2009 року); регіональний (11 квітня); національний (16 травня). Фінальна гра відбудеться 16 травня на одній із центральних площ Києва. У ній візьмуть участь чотири команди, що перемогли в регіональних іграх. На переможців чекають призи: чемпіони в нагороду отримають поїздку до Німеччини на футбольний матч елітних європейських клубів, найкращі танцівниці матимуть майстер-клас із відомим українським хореографом.

Упродовж трирічної історії чемпіонат об’єднав 38 000 учнів із різних куточків України. Він анонсується у 2 799 школах у 64 українських містах. Турнір об’єднує спорт, здоров’я та активний спосіб життя, гравців і вболівальників, дітей і батьків.