Захисникам цінностей конституційного ладу

Шановні працівники органів прокуратури!

Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем працівників прокуратури!

Високим професіоналізмом, працездатністю, гідним служінням Україні ви заслужили визнання і повагу. Верховна Рада України, як і все суспільство, цінують ваш суспільно вагомий внесок у справу утвердження законності в державі.

У благородній нелегкій праці, яка дозволяє захищати конституційні цінності в державі, стверджувати законність у всіх сферах життя, працівники прокуратури є прикладом відданого виконання професійних обов’язків.

Сподівання суспільства пов’язані з призначенням органів прокуратури сприяти гарантуванню верховенства права та чіткого дотримання Конституції й законів України в усіх сферах нашого життя. Прокуратура сьогодні виступає основою забезпечення правопорядку в державі, гарантом законності діяльності правоохоронних органів, застосування заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, дотримання прав ув’язнених в місцях позбавлення волі, належним представником інтересів держави та громадянина. Вважаємо, що успішне здійснення цього надзвичайно відповідального завдання значною мірою залежить від вашого сумління, компетентності та професіоналізму.

Працівники органів прокуратури своїм покликанням бути кращими правознавцями вирізняються серед інших юридичних професій високим рівнем професіоналізму та моральності, знанням законів. Це сприяє не тільки розв’язанню на основі законів конкретних питань правомірності поведінки громадян і посадових осіб, а й формуванню в Україні правової держави, підвищенню правової культури громадян, що є почесним та відповідальним завданням кожного працівника прокуратури.

Ми свідомі того, що на прокурорський корпус покладена особлива відповідальність за стан законності й правопорядку в Україні, і вона буде з кожним роком підвищуватися, оскільки цього вимагає суспільство.

Віримо, що ви й надалі оберігатимете цінності конституційного ладу, інтереси держави, кожного громадянина України, а прокуратура буде справді незалежним, політично незаангажованим державним органом, який забезпечить у часи економічної кризи гарантування верховенства права, прав і свобод людини.

В цей урочистий для працівників прокуратури день щиро сподіваюсь, що через всі негаразди ви змогли зберегти в собі почуття справедливості, найкращі людські якості, принциповість та відданість служінню закону, цим заслужили визнання і повагу як непохитні охоронці прав і свобод людини, законних інтересів держави.

Бажаємо вам подальшої плідної праці, творчого натхнення, успіхів і професіоналізму на вашому нелегкому шляху. Добра та щастя вам і вашим родинам!

З повагою, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр ЛАВРИНОВИЧ.